Now Reading
Mi s-a spus si ca as avea o problema de comunicare

Mi s-a spus si ca as avea o problema de comunicare

Eu sunt o fire mai agitata si plina de viata. Acum iau pastile de liniste din cauza stresului, mi s-a spus ca nu trebuie sa uit de originile mele si sa fiu pritena cu mama. Ori eu n-am avut o legatura asa puternica cu mama, si am de obicei doar o prietena de suflet, sau de ce o fi, dar nu vreau mama. Oricum nu sta cu mine si ne vedem rar. Eu sunt mai fitoasa cred, si cineva mi-a zis sa nu-mi uit originile, dar am bunici si de la tara. Ce sa fac? Sa ma consider o tarancutza venita in capitala? Aceste lucruri ma nemultumesc groznic. Mi s-a spus si ca as avea o problema de comunicare, cu colegii de serviciu, ca nu-i bag in seama. Si iar m-a afectat. Multumesc frumos! Astept raspuns de la dvs.

Intrebare pusa de: Dana, 26

Raspunsul psihologului:

Draga Dana,

Recunosc ca initial am fost tentat sa nu raspund mesajului tau. Doar finalul mesajului tau, in care specificai – cu majuscule – ca astepti raspuns, m-a determinat sa iti scriu totusi. Ce m-a facut initial sa refuz sa iti raspund? Gandul ca nu ai lua lucrurile in serios, ca ar fi pierdere de timp sa iti raspund, ca nu m-ai baga nici pe mine in seama asa cum nu ii bagi in seama nici pe colegii de serviciu, care iti fac recomandari, iti dau feedback.

Faptul ca esti plina de viata este foarte ok, dar sa iei „pastile de liniste din cauza stresului” la 26 de ani nu este ok. Sub aparenta agitatiei si stresului se pot ascunde probleme mai profunde.
In acest moment, tu nu consideri ca ai avea probleme, esti doar nemultumita cand altii iti spun asta. Cand vei ajunge tu insati la concluzia ca ar fi ceva de lucrat la tine, recomandarea mea este sa apelezi la ajutorul unui psihoterapeut. Un grad mai mare de autocunoastere nu strica nimanui.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll To Top