Now Reading
Ne-am despartit din cauza lui pentru ca el ma vedea plictisitoare

Ne-am despartit din cauza lui pentru ca el ma vedea plictisitoare

Buna! Am aflat de site ul asta de la o prietena de a mea si as dori sa pun si eu cateva intrebari. Trec printr o perioada cam dificila din viata mea. E vorba despre o relatie cu un baiat. As vrea sa am parte de niste sfaturi din partea ta. Crezi ca ma poti ajuta? O sa iti spun in mare depre ce este vorba. Am avut o relatie de cateva luni in care ne-am iubit foarte mult. Ne-am despartit din cauza lui pentru ca el ma vedea plictisitoare, relatia s-a incheiat in luna octombrie, dar de atunci continuam sa ne vedem, eu inca il iubesc mai mult decat orice pe lumea asta, nu stiu ce sa fac, cum pot sa renunt la el, mi-e frica sa nu fi devenit o obsesie pentru mine! Sunt momente in care se poarta cu mine ca si cum am fi cel mai fericit cuplu din lume dar in cateva zile totul se schimba ca si cum nu ne-am cunoaste. Avem acelasi cerc de prieteni, iesim in oras tot timpul impreuna si nu suport ideea sa il vad cu altele. Imi face in ciuda? Sau pur si simpul pentru el am ramas doar o fata pe care o cauta atunci cand are nevoie ? Nush ce sa mai zic sunt disperata , prietenii mei sunt foarte dezamagiti de mine, paritnii nu ma mai recunosc, ma cert cu toata lumea… Daca o sa ajungem sa avem o oarecare comunicare o sa intru in detalii sa iti spun de unde a pornit si unde s a ajuns. Multumesc pentru intelegere!!!

Intrebare pusa de: B., 23

Raspunsul psihologului:

Ce inteleg eu din mesajul tau este ca iubesti un baiat din cercul tau de prieteni si ai vrea sa stii daca el vrea sa te faca geloasa, iesind cu altele de fata cu tine, sau vine la tine doar cand are nevoie (n-am inteles de ce anume are nevoie: de sex, de companie, de ce anume ?)

Oricum, atata timp cat esti disponibila pentru el si il tot astepti, eu nu vad de ce ar simti el nevoia sa te faca geloasa. Insa, daca inainte de a fi iubiti, ati fost amici, e posibil ca el sa te considere acum doar o prietena. Sau o „prietena cu beneficii”, dupa expresia americana.

Dupa parerea mea, ai urmatoarele solutii:

  • sa incerci sa-l faci si tu gelos, iesind cu altii de fata cu el si in functie de cum reactioneaza sa porti o discutie deschisa cu el sau sa te tii tare pe pozitii din cand in cand. Adica daca vine la tine sa-l mai si refuzi, macar ca sa vezi ce face;
  • pentru a-l uita e necesar sa nu-l mai vezi o vreme. Iar acest lucru, avand in vedere faptul ca aveti prieteni comuni, pare cam greu. Ai putea discuta cu ei sa nu mai iasa si cu tine si cu el deodata. In opinia mea, daca-l vezi tot timpul, ar fi cam greu sa-ti treaca „obsesia.”

In plus, ai putea sa te gandesti ce anume te atrage la un baiat care te face sa suferi constant si repetat. Ce motiv ai in tine care te face sa astepti mereu si sa tanjesti dupa un om care s-a despartit de tine desconsiderandu-te (te-a considerat plictisitoare), iar apoi iti flutura prin fata noile lui cuceriri. Mie una nu mi se pare ca ar avea prea multa consideratie pentru ce simti tu si, cine stie, poate chiar asta te atrage la el atat de mult. Sa-i dovedesti ca esti altfel, ca esti capabila de o performanta de care el nu te crede in stare. Adica poate fi o chestiune de orgoliu, pur si simplu n-ai reusit sa-ti accepti esecul in relatie.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll To Top