Now Reading
Ne vedem in weekend si maxim de doua ori pe saptamana

Ne vedem in weekend si maxim de doua ori pe saptamana

Sunt de 9 luni cu prietenul meu impreuna. Cu toate astea stam separat, eu cu alte doua prietene intr-un apartament si el cu mama, undeva la 25 de km distanta de mine. Ne vedem in weekend si o data maxim de doua ori pe saptamana, fiindca are un program care nu ii permite sa plece la ore accesibile spre mine cu mijloacele de transport in comun. Din pacate, in tot acest timp nu mi-a spus niciodata cat tine la mine, ce inseamna relatia noastra pentru el, ori chestii din astea “marunte” care unei femei ii place sa le auda. Imi spune ca el nu este tipul de barbat care sa spuna si ca nu ii iese. Dar nici nu incearca. Acum e foarte obosit, si amandoi foarte stresati cu locurile de munca si cu situatia financiara incerta. Am inceput sa nu mai iesim, si relatia sa devina una de rutina. Fapt pentru care, prin prisma programului si a distantei dintre locatiile in care stam, mi-a propus sa ne despartim. Am discutat si am ajuns la concluzia ca nu relatia noastra il tine in loc ci jobul si ca ne mai gandim cu privire la despartire. Acum, imi dau seama ca e o faza foarte sensibila in relatia noastra care nemanageriata cum trebuie va duce in mod inerent spre despartire. Nu imi doresc sa insist sau sa ma leg de el cu orice pret. Cu toate astea imi doresc sa dau un suflu nou relatiei si poate chiar sa o salvez. M-am gandit pentru moment sa relaxez un pic relatia. Sa nu il mai sun atat de des precum obisnuiam, sa nu ii mai povestesc toate problemele de la serviciu, si sa transform putinele momente pe care le avem impreuna in amintiri demne de amintit peste timp. Ce ma sfatuiti? Cum sa il abordez si cum ar fi oportun sa actionez in continuare? Va multumesc.

Intrebare pusa de: Mony, 31

Raspunsul psihologului:

In orice caz, sigur nu distanta ar fi cauza. Daca doriti aceasta relatie ar trebui sa „sapati” si sa descoperiti cauzele cu adevarat care ar putea sta in calea relatiei. Nu imi spuneti nimic de senzatia si emotia pe care o aveti fata de acest barbat, care par usor contradictorii – va citez: „Nu imi doresc sa insist sau sa ma leg de el cu orice pret. Cu toate astea imi doresc sa dau un suflu nou relatiei si poate chiar sa o salvez”.

Deci, ce anume doriti sa salvati: relatia sau barbatul? Pentru ca sunt lucruri diferite. Poate ca vreti sa salvati ceva constient si alta sa vreti sa salvati inconstient? Poate ca va place sa fiti intr-o relatie care va ofera un anumit sentiment de a apartine cuiva, de a fi cu cineva opus sentimentului de singuratate, sentiment greu de tolerat. Deci, vin sa va intreb, cine merita efortul, relatia sau barbatul? Merita pentru dumneavostra, pentru el sau pur si simplu, pentru ideea de a fi cu cineva intr-o relatie? Va invit sa mai meditati si poate chiar sa mai comunicam si pe viitor.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll To Top