Now Reading
Sa ascult inima sau mintea?

Sa ascult inima sau mintea?

Intrebarea mea este mai mult o poveste si o transcriu foarte pe scurt ca sa pot ajunge la intrebare. Sunt casatorit de 3 ani, am un baietel de 2 ani si 8 luni. Anul trecut in 22 august am facut nunta, dar dupa doar 3 saptamani m-a parasit, mai bine spus a fugit in Grecia fara sa imi spuna nimic, cu o parte din banii primiti la nunta, imediat dupa ce am prins-o ca ma insela. Timp de 2 saptamani nu a stiut nimeni nimic de ea, dupa 2 saptamani m-a sunat din Grecia si mi-a spus ca nu ma mai iubeste si ca ei nu ii trebuie copilul. Timp de un am am vorbit cu ea doar de doua ori la telefon si nici nu intreba de copil, doar daca ii aduceam aminte de el. Acum dupa un an zice ca vrea sa ne impacam, dar fara sa imi dea explicati de ce a fugit, sau sa nu o intreb nimic daca vreau sa ne impacam. Eu inca o iubesc enorm de mult dupa cate mi-a facut, dar imi e tare frica sa nu fiu doar o usita de scapare pentru ea pana se plictiseste iarasi. Si acum intrebarea mea este: merita a doua sansa, sau merit eu imi ascult inima, sau sa imi ascult mintea?

Intrebare pusa de: urcan, 28

Raspunsul psihologului:

Rolul inimii este sa simta, iar rolul mintii este sa inteleaga ce simte inima. Dragostea este preferabila orgoliului. Daca o iubiti inca, primiti-o inapoi, dar asta nu inseamna ca trebuie sa “stergeti cu buretele” ce s-a intamplat.

Daca sotia v-a parasit pe dvs si pe copil in modul in care a facut-o, trebuie sa intelegeti ca a facut-o dintr-o suferinta pe care nici ea nu o intelege. De aceea, ea va cere sa nu o intrebati nimic. Nu stie raspunsurile, nu stie de ce a facut ceea ce a facut.

Putem sa ne intrebam daca sotia dvs nu se confrunta cu probleme emotionale majore, iar in cazul in care aceasta ipoteza s-ar dovedi valida, ea are nevoie de ingrijire speciala. Un demers psihoterapeutic ar ajuta-o foarte mult.
 

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!

View Comment (1)
  • Am o o dilema mare. Sunt plecata din tara de 3 ani si am lucrat o perioada. Am pierdut locul de munca pentru ca necesita sa am permis de conducere.Sunt foarte confuza si fricoasa in ceea ce priveste aplicarea pentru permisul de conducere. Inima imi spune ca nu-s facuta pentru a conduce o masina, mintea imi da un impuls si o nevoie de a incerca. E o necesitate sa iau permisul pentru ca aici 80% dintre angajatori precizeaza in anunturi ca acesta, permisul de conducere, este o cerinta obligatorie. Am o lupta cu mine insami si nu stiu ce sa fac. Sunt constienta ca a avea un permis e o responsabilitate mult prea mare. As dori un sfat si o vorba buna. Chiar am nevoie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!