CITESTI ACUM
Stiu ca nu am fost un tata model

Stiu ca nu am fost un tata model

Buna ziua, sunt un barbat casatorit de 15 ani iar in acest timp au aparut doi copii, un baiat si o fata, de 15 si 10 ani. Pana aici toate bune si frumoase. Acest an in care s-a tot vorbit de criza si de altele, in relatia mea cu sotia s-a asezat o mai mare criza: nu ne-am vorbit mai deloc in prima jumatate de an, nu mai zic de sex; in a doua jumatate de an a inceput sa mai mearga relatia dar numai pe plan familial; am inceput sa ma dedic familiei, sa acord timp mai mult copiilor si am mai mare grija de ei.

Cu sotia relatia dintre noi s-a racit la maxim. Eu am fost tare orgolios asa in felul meu… Stiu ca nu am fost un tata model dar acum chiar ma pot lauda cu asta, la cat de mult m-am schimbat in bine, pentru ca mi-am dat seama unde am gresit si am invatat din aceste greseli.

Problema este sotia. Nu mai dorea nimic de la relatia noastra, asta era prin vara, chiar vorbea si de divort cu toate ca eu nu am inselat-o asa cum ar fi banit. Dar imi scoate ochiii ca nu m-am implicat mai tare in relatia tata si copii, ca nu am respectat-o sau nu am iesit in oras cand dorea ea, ca am mai jignit-o, am ignorat-o perioada de timp. Am gresit si nu mi-e rusine sa recunosc asta. Acum, de sase luni de zile, sunt altcineva, m-am scimbat deorece o iubesc si imi iubesc si copiii si chiar nu mi doresc un divort si astept un semn de la ea dar deocamdata nimic.

Ce ma sfatuiesti sa fac? Cum s-o mai iau sa poata avea incredere din nou in mine? Sa redevenim din nou un cuplu model care eram odata. Ce variante mai am, sau daca mai am o sansa ca pana la urma in viata asta toti gresim si poate unii mai si invata din greseli asa cum sunt eu. Astept un raspuns. Cu stima, Cretzu

Intrebare pusa de: Cretzu, 39

Raspunsul psihologului:

Ma tem ca lucrurile sunt putin mai complicate. Am senzatia ca ceva esential lipseste in prezentarea problemei. Sunt lucruri de care nu vrei sa vorbesti sau despre care poate nici nu stii. De pilda, nu reiese clar cum a debutat criza maritala, ce a declansat-o. Motivele invocate de sotie sunt intr-adevar in masura sa erodeze relatia – intrebarea este: de ce acum? De ce tocmai acum a aparut criza?

Pentru ca o persoana sa doreasca sa divorteze, trebuie indeplinite cateva conditii. Una din acestea este ca ea sa poata dezvolta viziunea unui alt scenariu de viata. Altfel spus, renuntam la ceva pentru altceva (uneori la cineva pentru altcineva). Daca sotia ta e hotarata sa divorteze, atunci ea a gasit altceva – viziunea unui nou proiect de viata. Cu siguranta, sunt lucruri pe care nu le stii. Daca vei observa cu calm, le vei descoperi.

Transformarea ta intr-un tata mai prezent, mai disponibil etc este necesara, dar nu suficienta. Ca sa reusesti sa iti imbunatatesti relatia maritala, va trebui sa castigi respectul, aprecierea sotiei, eventual sa o faci sa se reindragosteasca de tine. Iar asta e mai complicat, pentru ca implica mai mult decat o schimbare de atitudine vis-a-vis de sotie si de copii. Va trebui ca tu sa iti gasesti un tel in viata, sa cultivi anumite calitati , sa gasesti in tine noi resurse. Femeile apreciaza barbatii care au teluri in viata.

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!