Now Reading
Ofera iubire!

Ofera iubire!

Revista Psychologies

Am auzit multe povesti despre iubire si de fiecare data cand aud acest cuvant ceva ma loveste, ceva ma izbeste de un zid rece, de un vid total sau de simpla realitate! Nu am inteles de ce! De ce simt un vid in loc ca sufletul sa imi zambeasca, de ce simt durere in loc ca inima mea sa tresare si sa zburde? De ce? Cand eu,am aflat ce inseamna aceasta iubire, am simtit-o si o simt in continuare, altfel nu mi-as permite sa vorbesc frumos despre ea, sau sa vorbesc despre ea in vreun fel! Daca inima mea e plina si fericita… si iubeste de ce cuvantul „iubire” ma ineaca? Eu sunt fericita! Iubesc! Sunt iubita! Dar de ce totusi ma inec?

Cred ca deja exista prea multe „de ce”-uri in lume… dar de curand eu l-am aflat pe al meu! Am aflat de ce! De ce cad in pustietate cand aud iubirea! Privesc in jur si simt ca totul este iubire, ca totul merita iubire si ca iubirea este totul, se spune ca este mai puternica si de cat moartea! Eu cred! Cred ca este mai puternica si decat moartea… si cred ca este singurul lucru care daca ar fi sa ne gandim si sa luam in considerare este ceva minunat ce apartine Domnului si care ne-a fost oferit noua!

Cred ca Dumnezeu ne-a oferit noua oamenilor puterea pe care El o are,puterea prin care El ne-a construit lumea… si pe noi ! Pentru ca iubirea poate sa construiasca, asa cum Dumnezeu a construit tot din iubire! Se spune ca Dumnezeu este Totul deoarece El iubeste Totul si ne iubeste pe noi toti si tot ce a facut, a facut din iubire! Si noi putem fi totul! Nimeni niciodata nu a reusit sa intreaca aceasta iubire pe care o impartaseste Dumnezeu!  Dar dupa cum spunea Emmett Fox: „Daca ai putea sa iubesti indeajuns,ai putea fi cea mai puternica fiinta din lume!”. Puterea oamenilor nu se masoara in cati bani are in buzunar, cate kilograme poate sa ridice sau cate carti a citit… puterea oamenilor se masoara prin maretia inimii si prin iubirea pe care o ofera!

Nu dupa iubirea pe care o primeste ci dupa cea pe care o ofera! Cu cat mai multa iubire oferim cu atat suntem mai impliniti cu noi insine,mai fericiti,mai aproape de Dumnezeu, mai mari si mai puternici! Sophocles spunea: „Un singur cuvant ne elibereaza de toata greutatea si durerea vietii: Acel cuvant este IUBIREA!” Cat mai multa iubire ne duce spre o viata mult mai frumoasa si daca oferim iubire nu avem nimic de pierdut! Doar de castigat!

Astfel ajung inapoi la „de ce”-ul meu! De ce simt acea prapastie cand vorbesc despre iubire? Pentru ca in fiecare dimineata cand deschid ochii, am un zambet larg pe buze, iar cand privesc afara zambetul piere! De ce? Pentru ca nu pot zari iubirea, rar o gasesc in ochii oamenilor de pe strada, nu o gasesc in propria-mi casa, nu o gasesc in gandurile noastre de zi cu zi si mult prea des aud vorbindu-se despre ea, dar mult prea rar o zaresc!!!

Se vorbeste despre iubire ca si cand ar fi ceva pe cale de disparitie si doar pomenind-o o tinem vie!Vorbim despre ea pentru ca toti o cautam… cautati-o va rog! Dar cand sunteti pregatiti sa o oferiti, va rog spuneti-mi si mie, sa va multumesc! De ce trebuie sa cautam pentru a oferi iubire? Si anume ce cautam? Nu stiam ca iubirea se ofera prin mofturi… tu nu meriti, tie nu iti dau! Credeam ca este unul din acel lucru pe care il oferi cu drag fara sa astepti ceva in schimb!

Eu sunt pregatita sa ofer! Am 19 ani si IUBESC! Pentru ca am oferit! Vad tot ce este gresit si vad si cand gresesc! Credeti-ma de foarte multe ori gresesc! De aceea indiferent de greselile pe care le fac oamenii fata de mine, ii iubesc pentru ca stiu ca eu gresesc! „Iubeste-ma cand o merit cel mai putin, atunci am nevoie cel mai mult!” Si incerc sa ofer in fiecare zi! Desigur ma lovesc, de mandria mea sau a celor din jur, de prejudecati, de rautate, invidie, gelozie zilnic! Imi este greu sa privesc dincolo de ele dar ma straduiesc pentru ca vreau sa ofer! Si incerc sa ofer in fiecare zi indiferent de ceea ce primesc in schimb, sau nu! Cred ca am inceput sa imi pun aceasta intrebare”de ce” pentru ca in ultima vreme m-am lovit prea des de aceste lucruri! Vreau din toata inima sa iubesc INDEAJUNS nu pentru a fi cea mai puternica fiinta din lume, ci pentru a privi in ochii celor din jur si sa vad putere! Asta inseamna ca au oferit!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top