Now Reading
Alchimia dorintei

Alchimia dorintei

Revista Psychologies
Autor: Tarun Tejpal
Editura: Nemira, 2008

Pasiune, abandon, erotism, o povestire de amor cu arome grele, indiene. „Un roman suav ca o radacina de ghimbir“, spun cronicarii revistei „Lire“. Tarun Tejpal, reprezentant euro­penizat al natiei care a dat lumii Kama Sutra, a scris un roman care incepe, promitator, cu urmatoarea fraza: „Nu dragostea este cel mai puternic liant dintre doi oameni, ci sexul“.Alchimia dorintei, Tarun Tejpal, Nemira
Pasiune, abandon, erotism, o povestire de amor cu arome grele, indiene. „Un roman suav ca o radacina de ghimbir“, spun cronicarii revistei „Lire“. Tarun Tejpal, reprezentant euro­penizat al natiei care a dat lumii Kama Sutra, a scris un roman care incepe, promitator, cu urmatoarea fraza: „Nu dragostea este cel mai puternic liant dintre doi oameni, ci sexul“.

Dar nu-ti imagina ca Alchimia dorintei este mai mult decat un film sexy, e o intreaga filozofie a iubirii, a energiei inimaginabile pe care o genereaza aceasta, a lipsei de sens meta­fizic din momen­tul despartirii si frustrarii erotice din partea partenerului de care devenim depen­denti trupeste, ca de un drog… Doar un indian pasional si pasionat de trupuri putea da un astfel de text.

Prix Millepages, 2005
Prix des Lecteurs, 2007

Uneori poreclit Chinchpokli – aluzie la cartierul viciilor din Bombay – naratorul este un scriitor care, de cincisprezece ani, traieste o poveste pasionala cu Fizz, pe care o cunoscut-o la Chardigarh, un oras universitar din nordul Indiei. Insa, atunci cand mostenesc o casa la poalele muntilor Himalaya, gasesc intr-unul din peretii acesteia un cufar ce contine jurnalele intime ale lui Catherine, o americana exilata in India, a carei viata a fost o nesfarsita bacanala. Fascinat de confesiunile erotice ale acestei stranii amazoane, naratorul se indragosteste de fantoma diabolicei Catherine.

„Un roman suav ca o radacina de ghimbir.”
Lire

Pasiune, abandon, erotism halucinant – o poveste de iubire in doua acte, cu India contemporana si vechiul Paris ca toile de fond.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top