Now Reading
Bucurestiul european

Bucurestiul european

Revista Psychologies
Autor: Bogdan Andrei Fezi
Editura: Editura Curtea Veche

Curtea Veche Publishing si Muzeul Municipiului Bucuresti va invita la evenimentul de lansare a volumului „Bucurestiul european” de Bogdan Andrei Fezi. Lansarea va avea loc marti, 8 februarie, ora 17.30, in holul central de la parterul Palatului Sutu (B-dul I.C. Bratianu, 2, Bucuresti – Piata Universitatii).

Bucurestiul european, Bogdan Andrei Fezi, Editura Curtea Veche

La eveniment vor lua cuvantul, alaturi de autor, personalitati de seama ale istoriei, arhitecturii si literaturii: prof.dr. Neagu Djuvara, prof.dr.arh. Ana-Maria Zahariade, conf.dr. Ioana Parvulescu, iar oficiile de gazda vor fi facute de Grigore Arsene, Directorul General al Editurii Curtea Veche.

Volumul readuce in discutie istoria arhitecturala a „micului Paris”. In perioada interbelica, acesta devanseaza o buna parte dintre metropolele lumii in ceea ce priveste operatiunile urbane si este recunoscut pe plan international ca avand unele dintre cele mai importante realizari si „stiinte comunale“ din lume.

Perioada comunista reprezinta o ruptura cu Occidentul, insa dupa 1990 incepe un lent proces de recuperare a decalajului creat.

Prezentarea istorica a cartii in context european traseaza directiile viitoare de dezvoltare a acestuia: punerea in aplicare a obligatiilor europene si revenirea la propriile traditii cristalizate sub influenta occidentala.

 Bucurestiul european, Bogdan Andrei Fezi, Editura Curtea Veche
Bucurestiul european, Bogdan Andrei Fezi, Editura Curtea Veche Bucurestiul european, Bogdan Andrei Fezi, Editura Curtea Veche 

 Bogdan Andrei Fezi este arhitect, doctor in arhitectura si urbanism al Universitatii Paris VIII, sef de lucrari la Universitatea de Arhitectura si Urbanism „Ion Mincu“ din Bucuresti si director de proiect la Centrul de Cercetare, Proiectare, Expertiza si Consulting al Universitatii. Autorul are in portofoliu nu doar numeroase proiecte publicate si premiate international, ci si publicatii in reviste de specialitate, multe dintre acestea analizand arhitectura si urbanismul Bucurestiului.

Volumul publicat la Editura Curtea Veche, realizat cu sprijinul CNCSIS-UEFISCSU, reprezinta rezultatul proiectului de cercetare intitulat Bucuresti, „Micul Paris”. Modelul francez si european. Trecut si perspective in arhitectura si urbanism, derulat in cadrul Centrului de Cercetare, Proiectare, Expertiza si Consulting al Universitatii de Arhitectura si Urbanism „Ion Mincu”, Bucuresti.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top