Now Reading
Cartea cu bunici

Cartea cu bunici

Revista Psychologies
Autor: Marius Chivu, coordonator
Editura: Humanitas, 2008

In literatura bunicii au existat adesea doar ca figuri tutelare ale copilariei. Pe scurt, daca ai fost copil crescut la tara ai avut parte de bunici. Gata. Nu stiu sa se fi gandit cineva sa le dedice un text amplu, sa se concentreze numai si numai asupra lor.Cartea cu bunici, Marius Chivu, coordonator, Humanitas
In literatura bunicii au existat adesea doar ca figuri tutelare ale copilariei. Pe scurt, daca ai fost copil crescut la tara ai avut parte de bunici. Gata. Nu stiu sa se fi gandit cineva sa le dedice un text amplu, sa se concentreze numai si numai asupra lor.

Lucru de mirare, pentru ca „inainte de dragostea de mama e dragostea de bunica“, dupa cum spunea un anonim nostalgic.

Cartea cu bunici aparuta la Humanitas si coordonata de Marius Chivu, colaborator al revistei Psychologies si nepot recunoscator, este un volum mare cat toate zilele, care cuprinde o multime de existente anonime, fragmente si imagini de oameni varstnici, aristocrati reci sau tarani aspri, pe scurt, de bunici de toate felurile.

Este o carte miraculoasa. Este reala si ireala in aceeasi masura. Reala pentru ca oamenii de acolo au existat, sunt atestabili, ireala, pentru ca ei sunt creatiile amintirilor nepotilor, oameni cu greutate, cerebrali sau efuzivi, calzi sau sceptici, plictisiti sau entuziasti, maturi pana la sastiseala sau suflete zanatice de copii mari.

Cartea cu bunici este cel mai frumos cadou pentru oricine. Pentru ca vorbeste despre acei ani cand suntem fericiti, despre varsta paradiziaca, despre copilarie. Cumparati acest volum-bijuterie.

Alt argument ar fi initiativa Editurii Humanitas de a dona profitul in beneficiul unui leagan de copii, nepoti care cresc fara bunici..

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top