Now Reading
Din nou, psihologie la pachet de la Curtea Veche

Din nou, psihologie la pachet de la Curtea Veche

Revista Psychologies

Pentru aceasta zi de luni, 29 martie 2010, Editura „Curtea Veche” are o promotie care ne intereseaza in mod deosebit: trei carti de psihologie aplicata scrise de autori majori in domeniu.

Ce au in comun programarea neurolingvistica, inteligenta ecologica si cele sase palarii ganditoare ale lui Edward de Bono? Preocuparea pentru dezvoltare personala, refuzul de a trai la intamplare.

Inteligenta ecologica, Daniel Goleman, Editura Curtea Veche

Inteligenta ecologica – Cunoaste costul ascuns al fiecarui produs cumparat si cum influenteaza acesta lumea in care traim

Autor: Daniel Goleman
Colectia: Seria Daniel Goleman
Anul aparitiei: 2009
Numar pagini: 248 / Format: 15,5—22 cm
Traducator: Anca Parepa

Cum ar fi oare sa se gaseasca in magazine produse care, pe langa pret, sa afiseze pe etichete si detalii despre modul si conditiile reale in care au fost fabricate? Clientii ar putea astfel alege in cunostinta de cauza marfurile, asigurandu-se ca nu au fost realizate cu ajutorul muncii copiilor si ca nu dauneaza mediului inconjurator.

Aceasta este doar una dintre intrebarile de la care porneste Daniel Goleman in incercarea de a dezvolta un nou concept – inteligenta ecologica. Autorul propune un sistem in care cumparatorii sunt precis informati asupra produselor pe care doresc sa le achizitioneze. Prin aplicarea transparentei totale, unul dintre conceptele-cheie ale cartii, vom putea face un prim pas catre schimbarea modului de gandire si spre responsabilizarea noastra, a tuturor, fata de mediul inconjurator.

Coaching cu NLP. Cum sa fii un coach de succes, Joseph O'Connor, Andrea Lages, Editura Curtea Veche

Coaching cu NLP. Cum sa fii un coach de succes
Editia a II-a

Autor: Joseph O’Connor & Andrea Lages
Colectia: Biblioterapia
Anul aparitiei: 2009
Numar pagini: 320 / Format: 13 x 20 cm
Traducator: Daniel-Mihai Dunca

Coaching-ul este o metoda eficienta pentru atingerea excelentei in viata personala si in cea profesionala. De asemenea, este una dintre cele mai eficace tehnici de optimizare a afacerilor, mai ales din perspectiva raportului costuri-rezultate.

Alaturi de coaching, NLP (Programarea Neuro-Lingvistica) te va ajuta sa atingi excelenta in toate domeniile pe care le vei aborda. Tehnica psihologica folosita de NLP te invata sa-ti descoperi potentialul si sa-ti folosesti aptitudinile ascunse pentru un plan optim de actiune, care va duce la obtinerea rezultatelor asteptate. Aceasta carte iti va oferi toate informatiile de care ai nevoie pentru a deveni un coach de succes.

Sase palarii ganditoare, Edward de Bono, Editura Curtea Veche

Sase palarii ganditoare
Editia a III-a

Autor: Edward de Bono
Colectia: Seria Edward De Bono
Anul aparitiei: 2008
Numar pagini: 184 / Format: 13 x 20 cm
Traducator: Adriana Ciorbaru

Gandirea eficienta reprezinta cheia succesului in toate domeniile de activitate. Orice intarziere, orice ezitare poate insemna diferenta dintre reusita si esec. De peste treizeci de ani, numele lui Edward de Bono este sinonim peste tot in lume cu creativitatea, educatia gandirii si succesul prin inventivitate deliberata. De la elevii de liceu la presedintii unor marii companii, milioane de oameni din intreaga lume folosesc de peste doua decenii o metoda inedita de gandire creativa: Sase palarii ganditoare!

Acest amuzant joc de roluri ne propune sa impartim felul in care gandim in sase categorii – fiecare simbolizata de o palarie de alta culoare. Vom analiza de fiecare data ce palarie purtam in acel moment. Apoi vom purta pe rand, deliberat, fiecare dintre celelalte palarii, pentru a parcurge intregul spectru al gandirii. Ce obtinem? O privire clara si un raspuns ferm la fiecare dintre problemele noastre.

  • Palaria alba – ne solicita sa luam in considerare obiectivele formulate si cifrele brute.
  • Palaria rosie – ne cere sa luam in considerare emotiile si intuitia.
  • Palaria galbena – ne cere sa vedem beneficiile.
  • Palaria neagra – ne aduce in atentie problemele si criticile.
  • Palaria verde – ne trimite spre idei si propuneri noi.
  • Palaria albastra – ne invita la o coordonare a intregului proces al gandirii.

Vom observa aproape imediat ca intalnirile vor dura mai putin, proiectele vor ajunge mai repede de pe hartie in realitate, conflictele vor deveni conversatii utile, iar purtatorul palariilor va avea mereu un zambet optimist pe chip.

Pretul acestui pachet este redus de la 73 lei la 51 de lei, pentru cei care comanda astazi, luni, 29 martie 2010, pe www.curteaveche.ro.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top