Now Reading
Fenomene aerospatiale neidentificate

Fenomene aerospatiale neidentificate

Revista Psychologies
Autor: Yves Sillard (coord.)
Editura: Pro Editura, 2008

De mai multe decenii, mii de martori, in Franta, zeci de mii, in intreaga lume, au observat evenimente insolite asupra carora isi pun intrebari si asteapta, in mod justificat, din partea comunitatii stiintifice, o analiza aprofundata si o incercare de explicatie. Tacerea aproape totala a mediilor stiintifice, dovada aparenta a unui dezinteres total, a fost, pana in prezent, singurul raspuns la intrebarile lor.Fenomene aerospatiale neidentificate, Yves Sillard, Pro Editura
De mai multe decenii, mii de martori, in Franta, zeci de mii, in intreaga lume, au observat evenimente insolite asupra carora isi pun intrebari si asteapta, in mod justificat, din partea comunitatii stiintifice, o analiza aprofundata si o incercare de explicatie. Tacerea aproape totala a mediilor stiintifice, dovada aparenta a unui dezinteres total, a fost, pana in prezent, singurul raspuns la intrebarile lor.

Cu foarte putine exceptii, autoritatile publice au adoptat o atitudine similara, abtinandu-se de la orice declaratie oficiala privind acest subiect, probabil considerat prea periculos.

Aceasta carte isi doreste sa abordeze, fara nici o idee preconceputa, un subiect care a facut in deceniile trecute obiectul reactiilor pasionale si irationale, intr-o atmosfera uimitoare de dezinformare: cel al fenomenelor aerospatiale neidentificate. Destinata informarii marelui public, lucrarea ar trebui sa intereseze si oamenii de stiinta.

Autorii se bazeaza pe marturiile inregistrate la CNES (Centrul National de Studii Spatiale) in ultimii treizeci de ani si pe un spectru mondial de observari aeronautice raportate de piloti, in conditii de maxima seriozitate si rigurozitate, care nu pot lasa nici cea mai mica indoiala in privinta credibilitatii lor. Un procentaj semnificativ al acestor observari, a caror realitate nu poate fi contestata, rezista in fata oricarei explicatii ce apeleaza la fenomene astronomice, spatiale sau meteorologice cunoscute. Sunt evocate diferite ipoteze, care incearca sa explice inexplicabilul, fiind analizata cea a vehiculelor provenite de pe exoplanete.

Cei care au conceput lucrarea Fenomenele aerospatiale neidentificate spera ca macar o parte dintre oamenii de stiinta, adoptand o atitudine mai constructiva decat cea de pana acum, sa se intereseze, fara sa se teama de critica, de problemele pe care, prin forta lucrurilor, aceasta carte le examineaza doar in treacat..

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top