Now Reading
Fundamentele psihologiei

Fundamentele psihologiei

Revista Psychologies
Autor: Mielu Zlate
Editura: Polirom, 2009

Conceput sub forma unei sinteze, volumul prezinta conceptele si teoriile fundamentale ale psihologiei, precum si rezultate ale cercetarilor efectuate in acest domeniu, adresindu-se studentilor de la facultatile de profil. Dupa o scurta introducere in care sint abordate tendintele semnificative din evolutia trecuta si actuala a disciplinei, coordonatele fundamentale ale psihologiei stiintifice contemporane si problematica psihicului sub diversele ei aspecte, sint descrise mecanismele informational-operationale, stimulator-energizante si de reglaj psihic si personalitatea ca mecanism psihic integrator ce contribuie la corelarea elementelor componente ale vietii psihice.

Fundamentele psihologiei, Mielu Zlate, Editura Polirom


Conceput sub forma unei sinteze, volumul prezinta conceptele si teoriile fundamentale ale psihologiei, precum si rezultate ale cercetarilor efectuate in acest domeniu, adresindu-se studentilor de la facultatile de profil.

Dupa o scurta introducere in care sint abordate tendintele semnificative din evolutia trecuta si actuala a disciplinei, coordonatele fundamentale ale psihologiei stiintifice contemporane si problematica psihicului sub diversele ei aspecte, sint descrise mecanismele informational-operationale, stimulator-energizante si de reglaj psihic si personalitatea ca mecanism psihic integrator ce contribuie la corelarea elementelor componente ale vietii psihice.

Din cuprins: Probleme general-teoretice ale psihologiei • Psihicul – domeniu de cercetare al psihologiei • Mecanisme psihice informational-operationale de prelucrare primara si secundara a informatiilor • Mecanisme psihice de stimulare si energizare a comportamentului • Mecanisme de reglaj psihic • Dimensiunile personalitatii • Structura si dezvoltarea personalitatii

Mielu Zlate (1937 – 2006) a fost profesor universitar, seful Catedrei de Psihologie a Facultatii de Psihologie si Stiintele Educatiei, Universitatea din Bucuresti; doctor in psihologie, din 1969, cu o teza coordonata de Gheorghe Zapan; redactor sef adjunct la Revista de Psihologie a Academiei Romane; redactor sef la Revista de psihologie organizationala, Centrul de Psihologie Aplicata, Universitatea din Bucuresti.
–  A obtinut doua premii ale Academiei Romane: Premiul „N.S. Aurelian”, pentru contributia la lucrarea Dezvoltarea umana a intreprinderii, si Premiul „Vasile Conta”, pentru lucrarea Omul fata in fata cu lumea.
–  In anul 2002, Universitatea de Vest din Timisoara i a conferit titlul de doctor honoris causa.
–  Lucrari aparute la Editura Polirom: Psihologia vietii cotidiene (coord., 1997); Psihologia mecanismelor cognitive (1999); Introducere in psihologie (2000); Psihologia la raspintia mileniilor (coord., 2001); Leadership si management (2004); Tratat de psihologie organizational manageriala (vol. I II) (2004, 2007).

Public:
• studenti la facultatile de psihologie.

Mai multe informatii despre cartile aparute la Editura Polirom, pe www.polirom.ro.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top