Citești
Noapte buna, insomnie! Un program fara medicamente dezvoltat la Facultatea de Medicina Harvard

Noapte buna, insomnie! Un program fara medicamente dezvoltat la Facultatea de Medicina Harvard

Revista Psychologies
Autor: Gregg D. Jacobs
Editura: Trei, 2009

Doar cine a avut experienta neputintei de a dormi stie cat de mare este suferinta pe care o produce si efectele pe care le are asupra intregii sale vieti. Astazi, jumatate dintre adulti au probleme legate de somn, iar 30 de milioane sunt afectati de insomnie cronica. In conditiile in care insomniacii au de ales doar intre somnifere si a trai tot restul vietii cu aceasta problema, Gregg D. Jacobs propune un eficient program fara medicamente, care consta in tehnici de relaxare si reducere a stresului.

Noapte buna, insomnie!, Gregg D. Jacobs, Editura Trei


Doar cine a avut experienta neputintei de a dormi stie cat de mare este suferinta pe care o produce si efectele pe care le are asupra intregii sale vieti.

Astazi, jumatate dintre adulti au probleme legate de somn, iar 30 de milioane sunt afectati de insomnie cronica. In conditiile in care insomniacii au de ales doar intre somnifere si a trai tot restul vietii cu aceasta problema, Gregg D. Jacobs propune un eficient program fara medicamente, care consta in tehnici de relaxare si reducere a stresului. Toti cei care l-au folosit au declarat ca somnul li s-a imbunatatit, iar 90% au renuntat partial sau total la medicamente.

Gregg D. Jacobs este profesor de psihiatrie la Harvard Medical School si specialist in tulburarile somnului.

Din cuprins:

Cateva elemente fundamentale despre somn si insomnie ● Renuntarea la somnifere ● Propria evaluare a insomniei ● Crearea obiceiurilor care incurajeaza somnul ● Stil de viata si factori de mediu care influenteaza somnu ● Relaxarea ● Invata sa alungi stresul cu puterea gandului ● Dezvoltarea de atitudini si convingeri de reducere a stresului si de intensificare a somnului

Abonează-te la newsletter!

Abonează-te la newsletter!

Primește săptămânal resurse prin intermediul e-mail-ului!

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!

Vezi comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top