Now Reading
Pictorita din Shanghai

Pictorita din Shanghai

Revista Psychologies
Autor: Jennifer Cody Epstein
Editura: Humanitas

Humanitas Fiction va invita miercuri, 3 martie, ora 18.00, la Libraria Carturesti (str. Arthur Verona nr. 13-15), in ceainarie, la lansarea celei mai noi aparitii in „Raftul Denisei”, Pictorita din Shanghai de scriitoarea americana Jennifer Cody Epstein. Publicat in peste 15 tari, romanul Pictorita din Shanghai reconstituie povestea adevarata a lui Pan Yuliang (1899-1977), una dintre cele mai fascinante personalitati artistice chineze ale secolului XX.

Pictorita din Shanghai, Jennifer Cody Epstein, Editura Humanitas


Humanitas Fiction va invita miercuri, 3 martie, ora 18.00, la Libraria Carturesti (str. Arthur Verona nr. 13-15), in ceainarie, la lansarea celei mai noi aparitii in „Raftul Denisei”, „Pictorita din Shanghai” de scriitoarea americana Jennifer Cody Epstein.

Publicat in peste 15 tari, romanul Pictorita din Shanghai reconstituie povestea adevarata a lui Pan Yuliang (1899-1977), una dintre cele mai fascinante personalitati artistice chineze ale secolului XX.

Vor vorbi: Simona Kessler, Dana Savuica si Denisa Comanescu, director editorial Humanitas Fiction.

Un fragment din roman va fi pus in scena de Claudia Imre impreuna cu Cristina Roman Maxim (pictura), Stefania Rotaru (muzica) si Marian Raducu (interpretare).

Va asteptam sa rasfoiti impreuna cu noi aceasta carte tulburatoare, „ce reuseste sa patrunda in acelasi timp in intimitatea unei epoci istorice si in cea a unui spirit artistic”. (The Chicago Tribune).

In spatele tablourilor postimpresioniste ale lui Pan Yuliang se afla un destin ale carui meandre par sa sfideze verosimilul. Vanduta de unchiul opioman unui bordel, adolescenta orfana Xiuquing isi schimba numele in Yuliang si incepe o ucenicie dezumanizanta. Dupa ani de calvar si degradare, salvarea ei va fi Pan Zanhua, un oficial cu vederi liberale, care se indragosteste de ea si o rascumpara. Alaturi de acesta, Yuliang isi gaseste fericirea si isi descopera vocatia pentru pictura. Numai ca, pentru a-si implini destinul artistic, va continua sa infrunte prejudecatile unei lumi in care nu doar trecutul ei scandalos, ci si simplul fapt ca este femeie reprezinta un stigmat.

Pana la Pictorita din Shanghai (The Painter from Shanghai, 2008), romanul ei de debut, intampinat cu cronici elogioase dublate de succes de public, scriitoarea americana JENNIFER CODY EPSTEIN a scris pentru Self, Wall Street Journal si Chicago Tribune.
–  A publicat nuvele si a fost finalista a concursului de proza Glimmer Train.
–  A urmat cursurile de studii asiatice de la Amherst College, a obtinut un masterat in relatii internationale la Johns Hopkins University si un masterat in literatura la Columbia University.
–  Traieste in prezent la New York, dar in trecut a calatorit si a locuit in Japonia, China, Hong Kong, Thailanda si Italia.
–  Jennifer Cody Epstein si-a dedicat zece ani scrierii primului ei roman.
–  Pictorita din Shanghai a fost ales de reteaua americana de librarii Barnes&Noble in „Top Ten Fiction Debuts 2008„.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top