Now Reading
Prima mea carte despre numere, Prima mea cartea despre culori

Prima mea carte despre numere, Prima mea cartea despre culori

Autor: Eric Carle
Editura: Cartea Copiilor

Cartile de psihologie arata ca cei mici rostesc primele cuvinte incepand cu 8 luni. Parintii pot stabili relatii cu belelusii nu doar vorbindu-le si alintandu-i, ci si citindu-le. Acest mod de comunicare, desi unilateral, va da intotdeauna rezultate. Editura Cartea Copiilor vine in ajutorul parintilor cu cele doua carticele foarte utile – „Prima mea carte despre numere” si „Prima mea carte despre culori” – ilustrate deosebit chiar de autorul Eric Carle.

Prima mea carte despre numere, Prima mea cartea despre culori, Eric Carle, Editura Cartea Copiilor

Cartile de psihologie arata ca cei mici rostesc primele cuvinte incepand cu 8 luni. Parintii pot stabili relatii cu belelusii nu doar vorbindu-le si alintandu-i, ci si citindu-le. Acest mod de comunicare, desi unilateral, va da intotdeauna rezultate.

Editura Cartea Copiilor vine in ajutorul parintilor cu cele doua carticele foarte utile – Prima mea carte despre numere si Prima mea carte despre culori – ilustrate deosebit chiar de autorul Eric Carle.

Prima mea carte despre numere si Prima mea cartea despre culori sunt concepute astfel incat copiii sa poata invata sa recunoasca numerele si culorile printr-un joc simplu si amuzant. Acestea au un design deosebit: paginile sunt taiate pe jumatate, cei mici fiind invitati sa gaseasca numarul sau culoarea din partea de sus a fiecarei pagini, cautand printre ilustratiile din partea de jos. Mai mult, cartile sunt cartonate integral si au colturile rotunjite, ceea ce le transforma in adevarate „jucarii de citit”, atractive si rezistente.

Prima mea carte despre numere, Eric Carle, Editura Cartea CopiilorPrima mea cartea despre culori, Eric Carle, Editura Cartea Copiilor

Ilustratiile cartilor sunt obtinute prin tehnica colajului, tehnica unica in literatura pentru copii si emblema lui Eric Carle. Hartia cu diverse modele si texturi este pictata, apoi decupata, iar fragmentele obtinute sunt combinate in diferite imagini sugestive.

Eric Carle, acum in varsta de 80 de ani, a primit numeroase distinctii si premii de-a lungul carierei sale de scriitor si ilustrator, printre care premiul I la categoria „Carti illustrate” in cadrul „International Children’s Book Fair” din Bologna, Italia (1970), Silver Medal – din partea orasului Milano (1989), Regina Medal – din partea Catholic Library Association (1999) sau titlul de Remarcabilul prieten al copiilor, oferit de Muzeul Copiilor din Pittsburgh (1999).

Cele doua carti sunt unele dintre cele mai apreciate titluri ale editurii Cartea Copiilor, ceea ce a facut ca tirajul initial sa se epuizeze rapid. Prin urmare, editura a reeditat carticelele, oferind ca bonus versiunea lor in limba engleza. Acum, cei mici vor putea invata numerele de la 1 la 10 si cele mai obisnuite culori in ambele limbi.

Cartile, recomandate copiilor intre 0 si 6 ani, sunt disponibile pe site-ul editurii – www.carteacopiilor.ro, la pretul de 19 lei, precum si in librariile Carturesti, Humanitas si in celelalte librarii mari din tara.

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!