Now Reading
Spatiu privat. Cu 33 de ilustratii de Dan Perjovschi

Spatiu privat. Cu 33 de ilustratii de Dan Perjovschi

Revista Psychologies
Autor: Elena Vladareanu
Editura: Cartea Romaneasca, 2009

„Vrei sa te bucuri de o viata frumoasa alaturi de cei dragi? Nimic mai simplu! Achizitioneaza trei exemplare din spatiu privat si arata-le tuturor ca esti cool si perfect. Nu uita, mai multe produse, mai multe sanse de cistig!” (Eugen Suman) • Spatiu privat. a handbook este un adevarat manual de supravietuire in spatiul public.

Spatiu privat, Elena Vladareanu, Cartea Romaneasca


„Vrei sa te bucuri de o viata frumoasa alaturi de cei dragi? Nimic mai simplu! Achizitioneaza trei exemplare din «spatiu privat» si arata-le tuturor ca esti cool si perfect. Nu uita, mai multe produse, mai multe sanse de cistig!”
Eugen Suman

Spatiu privat. a handbook este un adevarat manual de supravietuire in spatiul public.

Spatiu privat. a handbook cu 33 de ilustratii de Dan Perjovschi este cel mai recent titlu din colectia „Poezie” de la Cartea Romaneasca. Elena Vladareanu este unul dintre cei mai reprezentativi poeti ai tinerei generatii si unul dintre cei mai activi jurnalisti culturali din Romania. La Editura Cartea Romaneasca a mai publicat volumul europa. zece cintece funerare (2005).

Dan Perjovschi, autorul celor 33 de ilustratii care insotesc volumul, este unul dintre cei mai apreciati artisti vizuali romani pe plan international. Mai multe detalii despre artist puteti afla accesind www.perjovschi.ro.

Acest nou volum dezvaluie o alta Elena Vladareanu: o poeta fragila, iesita din carapacea, pe care si-a construit-o in cartile anterioare. Cu ochii larg deschisi si cu nervii intinsi la maximum, poeta priveste de jur-imprejur, lucid si critic, cu sarcasm si cinism, dar si cu teama. Pare neputincioasa, incapabila de lupta, coplesita de grotescul lumii care o inconjoara. Consemneaza, inventariaza cu o falsa detasare, care ii da un aer de obiectivitate, de raceala. In felul acesta isi reface carapacea, spatiul privat, care e pe cale, cu fiecare nou poem, sa devina spatiu public.

Spatiu privat.a handbook este un adevarat manual de supravietuire in spatiul public.Cele 33 de ilustratii ale artistului Dan Perjovschi constituie punctele de reper si refugiile necesare in lupta cu capcanele subtile intinse de cotidian.

Volumul va fi lansat

  • vineri, 20 noiembrie, incepind cu ora 19.00, la Centrul National al Dansului Bucuresti
  • si simbata, 28 noiembrie, incepind cu ora 15.00, la Tirgul de carte Gaudeamus, la standul editurilor Polirom si Cartea Romaneasca (stand nr. 27, nivel 0, Complexul ROMEXPO, Bucuresti).

Elena Vladareanu, jurnalista, scriitoare


Elena Vladareanu
s-a nascut pe 2 februarie 1981, la Medgidia.
–  Este absolventa a Facultatii de Litere, Universitatea Bucuresti.
–  Un prim debut, considerat „neoficial”, are loc odata cu publicarea plachetei din confesiunile distinsei doamne m., in colectia underground „carmen”, coordonata de un cristian (Bucuresti, 2001).
–  A debutat editorial in 2002, cu volumul Pagini (publicat la Editura Timpul din Iasi, dupa ce i-a fost decernat premiul editiei a VIII-a a Concursului National de Poezie „Aurelian Dumitrascu”). In anii urmatori, poetei i se reediteaza volumul de debut (in 2003, la Editura Vinea) si i se publica volumul Fisuri (Editura Pontica, 2003).
–  Din 2001 lucreaza in presa culturala. In momentul de fata, este realizatoarea emisiunii „Timpul prezent” la Radio Romania Cultural. Este colaborator permanent al publicatiei Suplimentul de cultura.

Mai multe date despre Elena Vladareanu si cartile sale gasiti accesind siteul www.elenavladareanu.ro.

In aceeasi colectie: Angela Marinescu, Probleme personale.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top