Now Reading
Ultima gara

Ultima gara

Revista Psychologies
Autor: Jay Parini
Editura: Trei, 2009

1910: Tolstoi a publicat „Anna Karenina” si „Razboi si pace”. E un zeu. Dar faima are pretul ei. Sfasiat intre „religia” saraciei, pe care a imbratisat-o cu speranta celui care vrea sa-si salveze sufletul, si traiul fastuos impus de sotia sa, Sofia Andreevna, Tolstoi nu isi gaseste pacea. Dornic sa i se piarda urma, para­seste Iasnaia Poliana.

Ultima gara, Jay Parini, Editura Trei

1910: Tolstoi a publicat „Anna Karenina” si „Razboi si pace”. E un zeu. Dar faima are pretul ei.

Sfasiat intre religia saraciei, pe care a imbratisat-o cu speranta celui care vrea sa-si salveze sufletul, si traiul fastuos impus de sotia sa, Sofia Andreevna, Tolstoi nu isi gaseste pacea. Dornic sa i se piarda urma, para­seste Iasnaia Poliana.

In spatele misterioasei fugi sta insa un sir de evenimente tumultuoase pe care Parini le aduce la lumina din jurnalele si insemnarile care au insotit fiecare clipa a existentei marelui scriitor rus.

Publicat pana in prezent in treizeci de tari, romanul Ultima gara este ecranizat in 2009 de Michael Hoffman, cu Helen Mirren, Christopher Plummer si James McAvoy in rolurile principale.

Jay Parini s-a nascut in 1948, in Pittston, Pennsylvania. Dupa studii de filologie si un doctorat obtinut in 1975, devine profesor de limba engleza la Darmouth College, unde va ramane vreme de sapte ani. Din 1982 se muta la Middlebury College din Vermont, unde preda si in prezent.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top