Now Reading
Vultur si inger

Vultur si inger

Revista Psychologies
Autor: Juli Zeh
Editura: Niculescu, 2008

In parte poveste de dragoste, in parte thriller politist, cu o structura ingenioasa si sofisticata, romanul lui Juli Zeh isi tine cititorul prizonier de la prima pana la ultima pagina.Vultur si inger, Juli Zeh, Niculescu
In parte poveste de dragoste, in parte thriller politist, cu o structura ingenioasa si sofisticata, romanul lui Juli Zeh isi tine cititorul prizonier de la prima pana la ultima pagina.

Intr-o poveste palpitanta despre traficul de cocaina, coruptie politica si iubire, Juli Zeh da in vileag linia fragila dintre normalitatea cuminte a vietii si nebunia, violenta si cruzimea ei. In parte poveste de dragoste, in parte thriller politist, cu o structura ingenioasa si sofisticata, romanul lui Juli Zeh isi tine cititorul prizonier de la prima pana la ultima pagina.

Juli Zeh, s-a nascut in 1974 si locuieste in Germania, la Leipzig. In 2001 a publicat primul ei roman, Vultur si inger (Adler und Engel), un mare succes literar, tradus in peste 25 de limbi si rasplatit cu numeroase premii literare. Juli Zeh este laureata prestigioaselor premii Caroline Schlegel Award (2000), German Book Award (2002), Bremen Literature Award (2002), Rauris Literature Award (2002), Holderlin Award for Emerging Talent (2003), Ernst Toller Award (2003) si Per Olov Enquist Award.

In 2005, Vultur si inger a fost nominalizat la renumitul IMPAC Award.

Zeh a fost comparata cu Michel Houllebecq, iar cititorii in cautarea unei viziuni realiste – cu accente de roman de actiune si aventuri (in genul Run Lola Run) – asupra Europei contemporane vor fi foarte incantati de aceasta carte.”
Publishers Weekly

„Iesit din comun in peisajul literaturii germane tinere. Iti taie rasuflarea si iti da fiori.”
Financial Times

„O proza dinamica si inteligenta.”
Die Zeit

„Desfasurarea halucinatorie, fascinanta a unui cosmar.”
Der Spiege
.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top