Now Reading
Lansare de carte: Nasterea. Istorii traite

Lansare de carte: Nasterea. Istorii traite

Revista Psychologies

Mircea Cartarescu prezinta volumul Nasterea. Istorii traite, coordonat de Mihaela Miroiu si Otilia Dragomir.

Lansare de carte: Nasterea. Istorii traite

Editura Polirom va invita joi, 4 martie, ora 17.30, la lansarea volumului Nasterea. Istorii traite, coordonat de Mihaela Miroiu si Otilia Dragomir. Evenimentul va avea loc in Holul Mare al Scolii Nationale de Studii Politice si Administrative (Strada Povernei nr. 6-8) si va fi moderat de Oana Boca. Prezinta, alaturi de autoare si de coordonatoare: Ioana Nicolaie, Oana Baluta si Mircea Cartarescu.
Partenerul evenimentului: Centrul FILIA.

Douazeci de femei, de virste si profesii diferite, au curajul sa ne ofere marturia celor mai zguduitoare si mai intime momente din viata, in care si-au adus pe lume copiii. Povestirile lor incep din clipa in care au aflat ca vor fi mame sau chiar din cea in care si-au propus sa fie mame si se incheie cu sfirsitul lauziei sau cu intarcarea pruncului.

Momentele de fericire paradiziaca alterneaza, de exemplu, cu oroarea maternitatilor romanesti (pentru contrast, exista si citeva povesti din maternitatile de „dincolo“), uneori chiar mai greu de suportat decit durerile travaliului. Punctul culminant in toate aceste istorii de agonie si extaz: prima intilnire „afara“ cu cea sau cel care noua luni a fost carne din carnea lor. Nasterea. Istorii traite este o carte unica si necesara despre un subiect ramas pina nu demult tabu.

Carte recomandata de revista Avantaje.

Mihaela Miroiu este prof. univ. dr. la Facultatea de Stiinte Politice SNSPA, Bucuresti.
–  Coordoneaza colectia „Studii de gen“ a Editurii Polirom.
–  A publicat : Gindul umbrei. Abordari feministe in filosofia contemporana (1995), Jumatatea anonima. Antologie de filosofie feminista (1995), Romania. Starea de fapt (in colaborare, 1997), Societatea retro (1999), Etica profesionala (coautoare, 2000), Politici ale echitatii de gen (2003).
–  La Editura Polirom, a editat Lexicon feminist (in colaborare cu Otilia Dragomir, 2002), Patriarhat si emancipare in istoria gindirii politice romanesti (in colaborare cu Maria Bucur, 2002) si a publicat Invatamantul romanesc azi (in colaborare, 1998), Convenio. Despre natura, femei si morala (2002), Drumul catre autonomie. Teorii politice feministe (2004), R’Estul si Vestul (in colaborare cu Mircea Miclea, 2005), Nepretuitele femei. Publicistica feminista (2006) si Dincolo de ingeri si draci. Etica in politica romaneasca (2007).
–  Publica sistematic in revistele 22 si aLtitudini, precum si in cotidianul Romania libera.

Otilia Dragomir a fost cercetatoare la Institutul „Iorgu Iordan“ al Academiei Romane, apoi lector univ. dr. la Facultatea de Stiinte Politice, SNSPA, MA in studii de gen, SNSPA, specialista in analiza discursului si studii de gen, membra fondatoare a Centrului de Studii de Gen FILIA.
–  Titulara a cursurilor de introducere in studii de gen si limbaj, gen si putere in cadrul masteratului de studii de gen, SNSPA.
–  La Editura Polirom a mai publicat Lexicon feminist (in colaborare, 2002) si Femei, cuvinte si imagini. Perspective feministe (in colaborare, 2002).
–  In prezent lucreaza la Parlamentul European, la Luxembourg.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top