CItesti acum
Stoian G. Bogdan, confesiune: Am pus in scena viata, moartea…

Stoian G. Bogdan, confesiune: Am pus in scena viata, moartea…

Revista Psychologies

Stoian G. Bogdan, poet

Am creionat in „Chipurile”, cu un limbaj verde ca pielea unei vipere – de care simteam ca poezia are nevoie pentru a fi mai usor asimilata – , o lume pe care am cunoscut-o, am iubit-o si-apoi am ajuns s-o detest. O lume fara urma de dumnezeu, unde totul se invarte in jurul banului, unde dragostea si sexul sunt doar moneda de schimb, unde poezia e doar unealta de manipulare si unde omul se simte si e mai presus de orice lege.

Am pus in scena viata, moartea, „norocul mana-n mana cu pierzania”, poezia si intre ele omul zilelor noastre, cu calitati, defecte, slabiciuni si dorinte. Citind printre randuri intelegi ca viata, indiferent cum o traiesti, indiferent cine esti, cat ai sau cat vrei sa ai, te duce oricum intr-o zona a ratarii totale, pentru ca oricum moartea vine cand te astepti cel mai putin si te priveaza de tot, pana si de trup.

„Chipurile” este, daca vrei, o pledoarie pentru un om eliberat de constrangerile impuse de Religie, Stat, Ban si grija zilei de maine, o pledoarie pentru o altfel de viata.
Ca proiecte de viitor am un roman, „Nu-stiu-cate-zile”, l-am terminat zilele astea si-l voi publica in toamna… va fi un succes, ca orice lucru valoros 😀

Stoian G. Bogdan

de citit:

Chipurile, Stoian G. Bogdan, Editura Cartea Romaneasca

Citeste si

Chipurile
de Stoian G. Bogdan

Editura Cartea Romaneasca

Citeste aici o selectie de poezii din volum.

Abonează-te la newsletter!

Abonează-te la newsletter!

Primește săptămânal resurse prin intermediul e-mail-ului!

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!

Vezi comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top