Now Reading
Orchestra Nationala Radio la final de stagiune: Mozart, Haydn si Ceaikovski, cu dirijorul Vladimir Lungu si violoncelistul Razvan Suma

Orchestra Nationala Radio la final de stagiune: Mozart, Haydn si Ceaikovski, cu dirijorul Vladimir Lungu si violoncelistul Razvan Suma

Revista Psychologies

Vladimir Lungu, dirijor si director muzical al Operei de Stat din Mersin (Turcia), violoncelistul Razvan Suma, recent aplaudat in cea de-a II-a editie a turneului sau national „Va place tango?“ si un „trio“ de mari compozitori – Mozart, Haydn si Ceaikovski – compun impreuna „afisul” concertului desfasurat la Sala Radio, vineri, 19  iunie (19.00), eveniment ce puncteaza inchiderea stagiunii Orchestrei Nationale Radio.

 

Programul serii se va deschide cu uvertura operei Rapirea din serai, creatie a lui Mozart, al carei libret descrie incercarea unui erou de a-si salva iubita din seraiul lui Selim Pasa, opera ce a avut succes inca de la premiera de la Viena, derulata chiar sub bagheta compozitorului.

Veti asculta apoi Concertul pentru violoncel si orchestra in re major semnat de Haydn, prilej de a-l aprecia pe Razvan Suma, solist al Orchestrelor si Corurilor Radio si unul dintre cei mai activi tineri muzicieni romani, cu un repertoriu cuprinzator, realizat in sute de recitaluri si concerte sustinute in intreaga lume.

Seara se va incheia cu Simfonia a V-a semnata de Ceaikovski, a carei premiera absoluta a avut loc in 1888, la celebrul Teatru Mariinsky din Sankt Petersburg, cu Ceaikovski insusi la pupitrul dirijoral.

Desi initial parerile au fost impartite cu privire la aceasta partitura, Ceaikovski insusi temandu-se de un esec, astazi a devenit una dintre cele mai populare lucrari ale sale.

Concertul poate fi ascultat in direct pe toate frecventele Radio Romania Cultural si Radio Romania Muzical din tara si in streaming live pe internet pe www.radiorormaniacultural.ro si www.romania-muzical.ro.

Biletele sunt disponibile pe www.bilete.ro, in oficiile Postei Romane, in Magazinele Inmedio semnalizate “Bilete.ro”, in Magazinele Germanos si la Casa de Bilete a Salii Radio.

Info: www.orchestreradio.ro sau www.orchestreradio.com.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top