CItesti acum
Raluca Enea – concert de clavecin la Bucuresti

Raluca Enea – concert de clavecin la Bucuresti

In cadrul acestei editii a Festivalului de Muzica Veche, Raluca Enea va avea un recital cu un program inedit, „Rameau – 250”, ales din creatia de clavecin a muzicianului regelui Soare, Jean-Philippe Rameau, si sustinut joi, 13 noiembrie la Biserica Anglicana, de la ora 19:00.

 

Repertoriul spectacolului cuprinde, in principal, selectiuni din colectiile „Pièces de Clavecin” (1724) si editia pentru clavecin a operei „Les Indes Galantes” (1735).

Desi este un virtuoz al clavecinului care concerteaza frecvent in Bucuresti sau la manifestarile de profil din tara si in strainatate, Raluca Enea sustine ca nu se poate trai din muzica veche, cu public cult si diferit de cel al muzicii clasice.

Din ecest motiv, isi asuma atatea proiecte si activitati conexe, de la predare si organizare de concerte, pana la festivaluri, cursuri, tabere pentru copii. Mai mult, are si un serviciu de baza, ca artist liric in Corul Filarmonicii la Ateneu.

Citeste si

Cel mai recent proiect al sau, Scoala de Muzica Veche va oferi copiilor posibilitatea de a cunoaste muzica veche sub toate aspectele si pot studia clavecin, vioara baroca, flaut traversier, flaut drept si viola da gamba.

In afara de cursurile predate de profesori cu specializari in strainatate, scoala va oferi copiilor instrumente pentru studiul individual, posibilitatea de a concerta intr-un cadru adecvat si o formare artistica in sensul deplin al cuvantului.

Care este reactia ta?
Frumos
0
În regulă
0
Jucăuș
0
Se poate si mai bine
0
Vezi comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

La inceputul paginii