Now Reading
Tehnicile hipnoterapiei eriksoniene

Abonează-te la newsletter!

Abonează-te la newsletter!

Primește săptămânal resurse prin intermediul e-mail-ului!

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!

Tehnicile hipnoterapiei eriksoniene

Autor: Richard Bandler & John Grinder
Editura: Curtea Veche, 2007

Aceasta carte este un „must” pentru toti cei care doresc sa devina psiho­terapeuti, pentru simplul motiv ca este un ma­nual al psiho­terapiei eriksoniene.carte, Tehnicile hipnoterapiei eriksoniene, Richard Bandler & John Grinder, Curtea Veche
Aceasta carte este un „must” pentru toti cei care doresc sa devina psiho­terapeuti, pentru simplul motiv ca este un ma­nual al psiho­terapiei eriksoniene.

Insusi Erikson spunea ca „aceasta carte este o minunata simplificare a complexitatii lim­bajului pe care il folo­sesc in intro­ducerea transei hip­notice paci­entilor mei. Citind a­ceas­ta carte am des­coperit tehnici pe care le folo­seam, insa nu eram constient de existenta lor”.

Iata un citat incitant: „noi, ca fiinte umane, nu actio­nam comportamental in mod direct asupra lumii, ci mai degraba prin intermediul unei harti sau al unui model (o reprezentare construita deliberat) despre ceea ce credem ca ar fi lumea”. Cartea mai prezinta si experientele hipnotice al caror subiect a fost scriitorul Aldous Huxley, un colaborator apropiat al lui Erikson. Editorii spun ca „Tehni­cile hipno­tera­piei” este o lectura obligatorie pentru hipnoterapeuti, psihologi si pentru toti cei interesati de existenta comunicarii in stare hipnotica.

Acest prim volum se adreseaza in special practicantilor bine antrenati in utilizarea NLP, celor care au atins nivelul de Master in aceasta stiinta, precum si instructorilor in NLP. Pe de alta parte, Bandler si Grinder avertizeaza cititorul care o ras­foieste fara sa stie despre ce e vorba: „Cartea se vrea un manual cu caracter instructiv, nu o lectura de placere. Parcur­gerea si repar­curgerea ei atenta va vor rasplati din plin”..

Abonează-te la newsletter!

Abonează-te la newsletter!

Primește săptămânal resurse prin intermediul e-mail-ului!

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top