Now Reading
4 activitati pentru relatia cu tine

4 activitati pentru relatia cu tine

Revista Psychologies

Sunt o multime de activitati pe care le putem desfasura in functie de preferintele pe care le avem, de timpul liber, de hobbyuri sau dispozitia de moment. Iata patru sugestii care iti pot fi benefice.

Cititul

Stiu, in ultimul timp exista o sumedenie de campanii prin care ni se aduce aceasta indeletnicire in prim plan. Si totusi, ezitam, gasim scuze, sau nu gasim timp.

Timpul ni-l facem, iar daca refuzam aceasta activitate, nu stim ce beneficii are asupra noastra. Cartile ne ofera perspective diferite asupra naturii umane, dezvaluind diferite tipologii de personalitate, sentimente, emotii, decizii, actiuni, fara interfata mastilor pe care le purtam cu totii in viata reala.

Totodata, cititul ne dezvolta creativitatea si imaginatia, imbogatindu-ne vocabularul. Carti din specialitati diferite de a noastra, ne ajuta sa ne dezvoltam in permanenta, mentinandu-ne creierul antrenat si tanar.

Sunt multe moduri de a calatori, iar pentru cand nu ne permitem financiar o calatorie, cititul este cea mai placuta evadare.

 

Atelierele de dezvoltare personala

Multe scoli de psihologie si asociatii organizeaza astfel de ateliere adresate publicului in general sau centrate pe o anumita tema.

In primul rand putem astfel sa facem parte dintr-un grup cu care sa impartasim aceleasi preocupari si interese, fiind un bun mijloc catre descoperirea si dezvoltarea de sine.

Fie ca vrei sa inveti sa adresezi o problema care reapare in calea ta sau ca vrei sa iti imbunatatesti anumite aspecte ale vietii poti opta pentru astfel de participari in grup sau particular.

 

Un hobby nou

Daca iti place Jamie Oliver si de mult ti-ai propus sa vezi cum poti sa iti dezvolti interesul pentru bucatarit, cauta astfel de cursuri.

Poti descoperi ca este o metoda relaxanta de petrecere a timpului liber si totodata de a-ti face noi prieteni. La fel si in cazul cursurilor de dans.

Orice forma de miscare este benefica mintii tale, fie ca iei lectii de dans, patinaj, ski, inot sau zumba. Alege o activitate care sa te relaxeze si care sa reprezinte timp acordat tie si pentru binele tau.

 

Invita-te in oras

Suna ciudat? Este un mod de a te invata sa petreci timpul tu cu tine si sa nu depinzi de prezenta alcuiva pentru a face ceva ce ai chef. Vrei o cafea sau o prajitura, sau vrei sa iei masa in oras? Mergi singura.

Te-as sfatui sa renunti la cartea din geanta pe care o poti scoate ca pe o protectie sau la gadgeturile pe care le tii in permanenta conectate la internet.

Lasa-ti mintea libera si bucura-te de moment si de faptul ca faci ceea ce iti doreai sa faci.

La fel, poti alege sa mergi la un film sau la o piesa de teatru, ori sa iesi sa te plimbi pur si simplu, fara nicio tinta. Invata astfel sa te simti confortabil tu cu tine.

 

De Iulia Barca

Foto: 123rf.com

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top