Now Reading
6 pasi pentru a atinge fericirea

6 pasi pentru a atinge fericirea

Revista Psychologies

Cu totii avem potentialul de a ne crea o viata exact pe placul nostru. Cum? Avand in vedere urmatorii sase pasi care sigur iti vor aduce fericirea.

 

Unii oameni sunt fericiti atunci cand relatiile lor sunt functionale. Altii traiesc fericirea doar daruind celorlalti. Fericirea este o alegere.

Acest mod in care gandim despre noi insine, cum ne regasim in mijlocul oamenilor, sau cum actionam in lume, diferentiaza oamenii fericiti de cei mai putin fericiti.

Daca tu gandesti despre o situatie ca este rea pentru tine, asta e nefericire. Daca aceea situatie o vezi din perspectiva a ceva folositor si care conduce spre cresterea ta spirituala, atunci asta este fericire.

Oamenii asteapta o statie anume pentru a fi fericiti: cand voi creste, cand voi termina scoala, cand ma voi casatori, cand voi avea copii, cand voi avea bani, cand voi fi sanatos si tot asa. Continuam sa amanam permanent fericirea pentru urmatoarea statie.

 

Pasul 1: Schimba modul de gandire. START

Schimbandu-ti gandirea, iti schimbi viata – asta chiar functioneaza. Marea ironie este ca daca ne gandim ca suntem neputinciosi, asa suntem. Sta in puterea noastra sa ne schimbam sistemul de credinte si starea de spirit.

Lucrul pe care intr-adevar avem nevoie sa il facem este sa eliberam toate gandurile negative si emotiile incomode din mintea noastra. Avem nevoie sa incepem sa facem schimbari in subconstientul nostru la nivel de programe. Asta inseamna sa le lasam sa plece.

Lasa trecutul in spate. Ce a mai ramas este fericirea! Este adevarat ca acest proces presupune rabdare si practica, dar merita efortul. Este important sa aduci aceasta practica in viata ta pentru ca asa vei fi capabil sa te transformi si sa atingi fericirea din interior.

 

PASUL 2: Creeaza cu intentie

Avem nevoie sa combinam capacitatea noastra de a crea cu o gandire limpede si cu viziunea noastra despre viata. Insa lucrul cel mai important in acest proces de creatie este ca intotdeauna sa tinem seama de intentia inimii pentru ca vom gasi intotdeauna satisfactie doar daca aceasta vine din interior.

 

PASUL 3: Implineste-ti  visele

Multe dintre alegerile noastre sunt determinate de cerintele timpului si spatiului, cerintele noastre fizice sau de alte lucruri din exterior.

Insa atunci cand facem o alegere ce corespunde cu dorinta sufletului nostru, avem o stare de liniste si corectitudine. Cand alegerea facuta ne distrage de la calea noastra, atunci avem un sentiment ciudat.

Pune-ti intrebari, cum ar fi: „lucrurile pe care le fac imi aduc bucurie?“, „ceea ce fac are sens pentru mine?“, „intuitia imi spune ca ar trebui sa schimb ceva in viata mea:un nou loc de munca sau iesirea dintr-o relatie?“

Intreaba-te daca problema pe care o intampini acum va mai conta peste un an, o saptamana sau o ora… Cheia este sa asculti ce iti spune inima, vocea intuitiei.

 

PASUL 4 : Creeaza-ti cea mai buna viata pe care o poti avea

Avand ca scop trairea unei vieti cat mai armonioase, acest lucru presupune nevoia de a o mentine ca pe o gradina plina cu flori frumoase.

Este o munca constanta, insotita de vointa de a o mentine infloritoare, plus nevoia de a ne impartasi bucuria cu ceilalti. Este important sa avem oameni in jurul nostru de care ne pasa si carora le pasa de noi.

Avem nevoie sa ne impartasim emotiile, aventurile sau activitatile cu persoanele pe care le iubim. Acest lucru va da un nou sens vietii.

 

PASUL 5: Crede si asteapta sa primesti

Legea atractiei demonstreaza ca atragem spre noi experiente care se coreleaza direct cu gandurile noastre. Cand ne concentram pe ceea ce ne temem, atragem lucrurile de care ne temem.

Cand ne gandim la ce nu vrem, atragem lucrurile sau intamplarile pe care nu le vrem. Cand traim in lipsa si limitare avem tendinta sa insistam asupra ceea ce nu este suficient, ca adevar al nostru.

Provocarea este sa fim in masura sa pastram in gandurile noastre clar, pozitiv si constant ceea ce ne dorim cu adevarat. Daca tu crezi in ceva foarte puternic, vei primi acel lucru in cele din urma.

 

PASUL 6: Lasa energia sa curga, fii in fluxul ei

O data ce ne-am facut intentia cunoscuta, trebuie sa avem incredere ca vom atrage fizic situatia pe care o dorim in viata noastra.

Ca un transmitator de energie, vom radia acea vibratie in exterior, atragand implinirea intentiei in viata noastra.

Tot ce trebuie sa facem este sa generam vibratii de bucurie, pace, iubire, incredere, generozitate si sa impartasim aceste energii si cu ceilalti.

Rezultatul? Vom reusi sa aducem starea de fericire interioara, un dar nepretuit, si vom constata singuri ca, de fapt, fericirea nu este altceva decat o calatorie, mai exact, fericirea este modul in care calatoresti si nicidecum destinatia.

 

De Doina Enache, Holistic Development Coach, Upperself

Foto: 123rf.com

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top