Now Reading
Creativitatea si oboseala

Creativitatea si oboseala

Revista Psychologies

Desi nu ne dorim foarte tare sa lucram atunci cand suntem epuizati, uneori putem avea un randament foarte bun. Creativitatea este una dintre trasaturile care ni se „activeaza” atunci cand suntem obositi.

 

Incercam sa ne sporim creativitatea prin diferite metode si de multe ori ne miram cum cele mai bune idei ne vin cand suntem foarte obositi sau cand lucram pana noaptea tarziu.

Unii dintre noi poate chiar dintotdeauna au avut randament in orele cand majoritatea oamenilor doarme. In egala masura, exista si persoane pentru care stresul functioneaza ca un impuls pentru a da mai mult randament.

Desi ei par adeptii procrastinarii, amanarea sarcinilor pana aproape de termenul limita ii ajuta sa se focusese mai bine pe indeplinirea lor. Astfel, iata ca si stresul poate avea un efect pozitiv.

In privinta oboselii, explicatia este cat de poate de simpla: odata cu instalarea acesteia, filtrul rational pe care il aplicam gandurilor noastre intra in repaus, astfel incat cele mai nastrusnice idei incep sa ne dea tarcoale.

Din acest amalgam, pe care altadata l-am bloca, apar noi perspective, care nu iti restrictioneaza creativitatea, tocmai pentru ca ai renuntat la control.

Cu siguranta, asta nu functioneaza daca lucrezi cu cifre sau ai de sustinut un examen la matematica, dar cei care au job-uri creative, pot confirma.

Pana si noua ne ies mai bine articolele dupa un deadline furtunos!

 

Foto: 123rf.com

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top