Now Reading
Cum iti poti construi o relatie sanatoasa chiar cu tine

Cum iti poti construi o relatie sanatoasa chiar cu tine

Revista Psychologies

De-a lungul vietii, cea mai importanta relatie pe care o avem este cu noi insene. Si totusi, deseori ii acordam prea putina atentie. Iata cum ne putem imbunatati aceasta relatie.

 

Grija fata de altii

Auzim de la femei mai in varsta ca sa fii femeie presupune sa ai grija de altii si credem acest lucru fara sa il punem la indoiala. Iar mai tarziu ne confruntam cu lipsa de energie si inspiratie in a sustine toate lucrurile si relatiile care ne sunt dragi.

Sa te iubesti si sa ai grija de tine pare un gest egoist. Dar cand uitam de noi pierdem din puterea de a avea grija de ceilalti.

Starea de echilibru emotional este atinsa cand poti gasi loc pentru tine in viata ta, iar din cultivarea unei relatii cu tine poti fi disponibila si atenta la nevoile celorlalti.

Un fel simplu de a petrece timp cu tine este sa te intorci la amintirile din copilarie si sa rememorezi gesturi sau ritualuri care iti faceau placere: sa desenezi, sa dansezi, sa petreci timp in natura. Apoi dedica-ti cateva minute in fiecare zi redescoperind aceste lucruri.

In aceasta fereastra de timp pe care ti-o oferi tie, poti sa retraiesti micile bucurii ale copilarie, poti sa te relaxezi sau sa petreci timpul contemplandu-ti viata. Incet, practica va deveni o meditatie puternica care te conecteaza pe tine cu tine.

 

Ce inseamna sa fii sexy?

Traim vremuri in care cum aratam dicteaza daca suntem femei de succes sau nu. Aceasta preocupare pentru aspectul fizic si presiunea impusa ne deconecteaza pe noi, femeile, de propria noastra senzualitate.

Senzualitatea este o stare care se naste firesc intr-o femeie atunci cand ea dezvolta o relatie sanatoasa cu sexualitatea ei.

Este o energie mult mai rafinata decat “a fi sexy” si ofera accesul oricarei femei la acel “je ne sais quoi”, care ii face pe oameni sa intoarca capul si sa uite sa masoare frumusetea dupa dimensiunile taliei.

Este important sa ne reintoarcem la aceasta arta a senzualitatii pentru ca de ea are nevoie toata lumea, inclusiv barbatii si copii nostri.

Ea ne deschide o lume de trairi si senzatii care transforma rutina vietii intr-o experienta vie, plina de vibratie si prezenta.

O cale de a ne conecta cu senzualitatea noastra si a o trezi la viata este sa dansam sau sa folosim orice tip de exercitiu care ne conecteaza cu corpul.

Cand miscam corpul fluid si relaxat, circulam energia noastra feminina, iar ea incepe sa se activeze si ne ghideaza.

Putem petrece timp in natura, desculte prin iarba. Acest gest ne incarca de energie si ne reconecteaza cu senzualitatea naturii, este o practica foarte feminina.

De exemplu, stiai ca imbratisatul copacilor a fost dovedit stiintific ca fiind regenerator si antidepresiv? Daca este un gest prea „extrem” pentru tine, imbratiseaza o persoana draga si vei resimti acelasi efect.

 

Feminitate si succes

Intr-o cultura in care totul este amprentat cu valente masculine, iar reteta succesului de cele mai multe ori urmareste logica si ratiunea, cum putem noi ca femei sa traim o experienta la fel de satisfacatoare folosind un stil de viata feminin?

Ar trebui sa ne gandim la cat suntem de complexe si capabile. Daca stam si analizam, de diminieata pana seara schimbam cel putin 5-7 roluri si functii. Trecem de la iubita, la mama, la prietena, la sefa, la copil, la lider si a doua zi o luam de la capat.

Pentru noi este foarte important sa lucram cu intuitia si energia noastra. Aceasta ne poate ghida in prioritizarea activitatilor.

Pentru acest lucru trebuie sa renuntam la a filtra totul exclusiv rational si sa ne incredem si in instinctele noastre.

Concret, trebuie sa permitem si emotiilor sa ne informeze moment de moment. Astfel, suntem conectate cu energia momentului, iar ea ne ajuta sa prioritizam, scotandu-ne in fata in mod organic aspectele care au nevoie de atentia noastra.

Urmarind acest proces de a gestiona lucrurile ne reamintim calea feminina, mult mai complexa, de a obtine rezultate. Curgem firesc cu felul nostru de a fi, iar performanta devine o implinire.

 

De Oana Stoianovici, coach transformational

www.thefeminine.eu

Facebook: oanastoianovici.ro

Foto: 123rf.com

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top