Now Reading
Dynamic Spin Release si energia mintii tale

Dynamic Spin Release si energia mintii tale

Revista Psychologies
Tim Hallbom, Kris Hallbom, traineri
Tim si Kris Hallbom la Brasov

 

Autor: Kris Hallbom

Dynamic Spin Release (DSR) este un mod practic de a ajuta rapid pe cineva sa isi clarifice tiparele negative de gandire si emotii, durere fizica, credinte limitative si imprinturi.

Sotul meu, Tim si eu am descoperit ca majoritatea gandurilor noastre, sentimente si emotii au o rotatie inconstienta in ele – in directia acelor de ceasornic sau invers. In timp, am observat ca starile problema si emotiile negative par sa se roteasca intr-o directie, in timp ce starile si emotiile pozitive se rotesc in alta directie.

Daca iei o emotie negativa si ii inversezi directia de rotire, negativitatea emotiei va disparea. Daca iei un sentiment pozitiv si il rotesti cat mai repede in aceeasi directie iti vei intensifica natura pozitiva a acelui sentiment.

Are sens dintr-o perspectiva a cuantelor de vreme ce rotatia este atat de adanc inclusa in constiinta si cultura noastra. Conform fizicii cuantice, intreaga natura a universului nostru se bazeaza pe rotatie. Prin urmare, rotatia este o proprietate intrinseca a tuturor particulelor elementare cum ar fi quarcii si bosonii care sunt caramizile de baza ale constructiei universului nostru.

Asa cum Pamantul se roteste in jurul Soarelui si Luna se roteste in jurul Pamantului, gandurile, sentimentele si actiunile noastre au o calitate a rotatiei ele insele. Ideea de „rotatie” sau „miscare circulara” este adanc inradacinata in constiinta noastra si in modul in care procesam informatia. De exemplu, poti auzi cum oamenii reprezinta rotatia in tiparele lor de limbaj. De cate ori ai auzit pe cineva spunand:
• Am aceasta idee care se tot roteste in capul meu.
• Ma tot invart in jurul acestei probleme.
• Hai sa rotim ideea pe toate partile.
• Ma tot invart ce sa fac mai departe.
• Sunt ametit de cap.
• Tot invart ideea asta in capul meu.
• Trebuie sa ies din cercul asta.
• Am fost intr-un iures teribil.
• Economia se invarte in jos.

De altfel, poti sa auzi multe discutii despre rotire in media si in politica. De cate ori ai auzit un comentator de stiri vorbind despre „masina de rotatie”, cea mai recenta „invartire” a zilei sau cum cativa slabi politicieni au nevoie de doctori care sa-I rasuceasca.

Nu numai ca poti auzi metafore ale rotatiei in tiparele de limbaj ale oamenilor, dar poti de asemenea sa vezi „rotatia” in comportamentele lor non-verbale si in gesturi. Tot ce ai de facut este sa te uiti la cineva o perioada si vei incepe sa observi cat de des fac miscari circulare cu mainile si degetele in timp ce vorbesc. De asemenea ii vei vedea facand micro-miscari cu capul, ochii si corpul.

Fascinatia mea si a lui Tim in legatura cu rotirea a inceput in primavara 2008. Totul a inceput cu o mica durere de cap. Era o dimineata insorita si eu aveam o durere in partea dreapta a capului. L-am intrebat pe Tim daca ar putea sa faca ceva sa imi fie mai bine.

Astfel, Tim a ajuns la partea dreapta a capului meu si a mimat o miscare de scoatere a durerii dinauntru in afara capului meu. Apoi mi-a cerut sa imi imaginez durerea ca o holograma in 3 dimensiuni la cativa centimetri de minte si sa ii explic cum arata.

Primul lucru pe care l-am observat a fost ca arata ca o lumina rosie-roza si ca se invartea in directia acelor de ceasornic intr-o miscare lateral. Asa ca Tim mi-a spus: „De ce nu o invarti in directie inversa pana dispare?”

Era chiar distractiv pentru ca el si-a invartit degetele in cercuri in timp ce spunea asta. Si apoi a disparut in camera alaturata. Cred ca trebuia sa isi verifice mail-urile sau ceva asemanator.

Oricum, am mers mai departe si am facut ce mi-a spus el si am invartit imaginea in sens invers si durerea a disparut. Trebuie sa recunosc ca am fost surprinsa cat de repede a functionat. Asa ca am inceput imediat sa aplic procesul cu toti clientii mei si am obtinut rezultate incredibile.

Tim a inceput si el sa lucreze cu clientii lui si am reusit sa rafinam procesul. Si inainte de a ne da seama, am dezvoltat cateva procese diferite si tehnici care implica concepte ca retele de rotire in cuantum, constiinta holografica, schimbare constienta de submodalitati si energia mintii.

Cand lucram cu cineva, una din tehnicile cu care incepem este sa ii cerem clientului sa identifice un sentiment neplacut sau o imagine sau o voce si sa o aseze la distanta de ei intr-o imagine holografica in 3 dimensiuni. Apoi il intrebam in ce fel se invarte imaginea. De cate ori intrebam pe cineva asta, ei mereu spun ca se misca in directia acelor de ceasornic sau invers. Rareori cineva spune ca imaginea nu se roteste deloc.

Atunci ii cerem clientului sa roteasca imaginea in directia opusa si sa o invarta cat de repede pot pana explodeaza si dispare inapoi in univers. E ca si cum un vacuum gigant vine si o absoarbe. Apoi un „dar” special va aparea inauntrul spatiului gol nou creat. Darul deseori serveste ca o resursa puternica de vindecare pentru client si are un sens profund pentru el. O data ce clientul primeste darul, ii cerem sa aduca esenta vindecatoare inapoi in inima lui sau undeva in corpul sau.

In timp am observat un tipar al darurilor metaforice pe care clientul le primeste in culoarea darului, forma si calitatile generale ale darului. De obicei, darul apare ca o anumita metafora arhetipala care are un sens special pentru client, cum ar fi un diamante, o cutie de bijuterii sau un trandafir.

Am dezvoltat cateva noi tehnici si/sau variatii ale procesului de mai sus. Am avut destula distractie cu asta si se pare ca si clientii nostri la fel. Chiar ieri am avut un client care m-a intrebat daca era ok sa roteasca un sentiment negativ pe care il avea in sens contrar acelor de ceasornic.

„Savantul meu interior” devine curios de ce acest proces functioneaza asa de bine. Asa ca am inceput sa citesc despre miscarea cuantica si biofizica creierului. Prin cercetarile mele am descoperit ca exista oameni de stiinta (Hamroff si Penrose, 1996) care cred ca fiecare gand, sentiment si emotie pe care o avem consta in diferite stari cuantice care sunt mediate printr-o miscare de rotatie cuantica si geometria timpului spatiu.

Am devenit captivata cand am citit asta deoarece ofera o explicatie de ce am obtinut asemenea rezultate pozitive cu DSR dintr-o perspectiva fizica teoretica. Chiar daca aceasta teorie este precisa 100% sau nu, ei sprijina faptul ca DSR este un mod practice de a „elibera” energia negativa, sentimentele, emotiile si credintele. Este de asemenea un mod usor si dragut de a lucra cu energia mintii si cu natura holografica a constiintei noastre. (Germine, 2008)

Interesant, intreaga idee de „invartire a problemei cuiva” este o idee antica ce vine din secolul 12 din traditia Sufi. Rotatia Sufi (care este o transa asemenea dansurilor ritualice care se practica si astazi de catre dervisi rotitori- Whirling Dervishes). Dervisul rotitor este un dansator mistic care se invarte intr-un ritm precis care reprezinta pamantul invartinduse in jurul axei sale pe orbita Soarelui. Scopul rotatiei in dansul ritual este ca dervisul sa fie golit de toate gandurile negative si sa atinga extazul spiritual.

Richard Bandler, co-creatorul NLP a creat de asemenea si procesul de hipnoza rotativa, pe care o denumeste Tehnica Spin sau Procesul Invartirii Opuse. Bandler roteste sentimentele negative in sentimente pozitive de cativa ani si are de asemenea, rezultate bune.

In esenta, cred ca poti sa spui ca rotatia a fost in jurul nostru de mult timp si probabil va mai fi… fiind dat ca electronii se rotesc in jurul nucleului unui atom, planetele in sistemul nostru solar in jurul Soarelui, Pamantul in jurul axei sale si dervisii in extaz. DSR pare a fi un lucru bun, de asemenea.

*

Tim si Kris Hallbom au tinut un workshop la Mind Master pe 9-10 iunie, cu tema Dynamic Spin Release. Au fost pentru prima data in Romania. Pentru ca le-a placut foarte mult aici, sunt toate sansele sa revina.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top