Now Reading
Intuitia aduce pace si siguranta

Intuitia aduce pace si siguranta

Revista Psychologies

Psychologies: Ce este cunoasterea intuitiva?

Sonia Choquette: Cunoasterea intuitiva cuprinde o multitudine de aspecte. In primul rand, abilitatea de a te conecta la energia subtila ce transcende vibratia fizica si de a colecta cunoastere, informatie, care converg intr-un rezultat ce iti ofera posibilitatea de a lua decizii bine documentate pentru orice problema din viata de zi cu zi.

De asemenea, este abilitatea de a discerne energetic daca o persoana sau o situatie este autentica si corecta, o circumstanta – benefica sau daunatoare, o oportunitate – deschisa sau pierduta, totul pe mai multe nivele emotionale, profesionale, chiar si fizice.

Pe scurt, este vocea unui eu constient, creativ, autentic, spiritul tau denumit de anumite persoane „eu inalt“. Este felul in care natura te ghideaza, creand un sistem de ghidare personal in fiecare aspect al vietii tale.

Eu, una, nu vad cum cineva ar putea avea succes cu adevarat fara sa se deserveasca de intuitie ca de o forta calauzitoare.

Cum putem face distinctia intre intuitie si proiectia fricilor si grijilor noastre?

S.C.: Frica si grijile nasc neliniste, anxietate, stres. Intuitia, pe de alta parte, ajuta la instaurarea unui sentiment de liniste si siguranta, chiar daca informatia primita nu este usor de digerat.

Este mult mai sanatos sa ai capacitatea de a face fata realitatii decat sa traiesti in negare. Intuitia se localizeaza, de regula, in centrul inimii, dar poate fi simtita si in stomac, gat, coloana cervicala si piept.

Cand o persoana intra in contact cu intuitia si o asimileaza, atunci corpul se relaxeaza, satisfacut ca mesajul a fost receptionat. Pe cand, prin conectarea la frici si griji, oricine devine foarte greu de calmat.

Poate fi meditatia o modalitate de a te conecta la propriul eu?

S.C.: Meditatia este una dintre cele mai puternice metode de activare a intuitiei, de conectare la spirit, la eul autentic. Totusi, pentru multe persoane, meditatia suna ca ceva foarte dificil, motiv pentru care o resping, se tem de ea si o evita.

In realitate, meditatia este simpla modalitate de a calma mintea, a respira si a bloca zilnic pentru cateva momente lumea exterioara, ajungand sa auzi indrumarea interna transmisa de spirit. Mediteaza intr-un loc linistit si concentreaza-te asupra respiratiei.

Cand inspiri, spune: „Sunt…“, si cand expiri – „calm“. Repeta-le continuu, la fiecare respiratie. Daca mintea ta calatoreste, nu te ingrijora. Pur si simplu reintoarce-te la exercitiu. Inchide ochii dupa primele doua sau trei respiratii, continua sa te concentrezi si… respira „Sunt… calm“, timp de 10 sau 15 minute.

Dupa ce vei face acest exercitiu de cateva ori, te vei simti revigorat, iar meditatia va deveni o placere. Pe masura ce vei exersa meditatia, vei vedea ca te vei simti din ce in ce mai conectat la intuitia ta.

Ce poate face o persoana daca vrea sa isi dezvolte intuitia?

S.C.: Intuitia poate fi intarita prin diverse modalitati. De exemplu, te poti intreba: „Ce spune intuitia mea legat de aceasta situatie?“, apoi raspunde cu voce tare. Este surprinzator de simplu, si totusi intuitia iti va da feedback.

Un alt lucru pe care il poti face este sa fii deschis intuitiei tale. Ea este foarte slaba in interiorul anumitor persoane tocmai pentru ca este ignorata.

Odata ce ii acorzi atentie, ea devine din ce in ce mai evidenta, pentru ca este o componenta naturala a fiecarui individ.

A treia sugestie este sa iti acorzi zilnic cateva momente cand sa te intrebi… cu naivitatea unui copil. Intreaba-te legat de o anumita problema si care ar fi solutia cea mai potrivita.

„Cum pot sa imbunatatesc aceasta relatie?“ Or, pur si simplu, intreaba-te ce trebuie sa stii despre o situatie sau ce iti scapa legat de ea.

Apoi stai in tacere si asculta raspunsul care vine din interior. Intreaba-te cum poti sa ai o situatie materiala mai buna, sa castigi mai mult.

Analizeaza raspunsul care iti vine in minte si spune-l cu voce tare, fara sa te cenzurezi. Incearca asta timp de cateva saptamani, iar intuitia ta isi va face datoria.

Pages: 1 2
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top