Now Reading
Sexualitatea – Trei scenarii pentru reînvierea dorinţei

Sexualitatea – Trei scenarii pentru reînvierea dorinţei

Revista Psychologies
sexualitatea-trei-scenarii-pentru-reînvierea-dorinţei

Aceleași gesturi, aceleași cuvinte, aceleași scenarii. După un timp, dorinţa începe să dispară. Când rutina se instalează, învăţaţi să o identificaţi, apoi goniţi‑o din intimitatea voastră, deschizându‑vă din ce în ce mai mult către creativitate! Sfaturile medicului sexolog Frédérique Hédon și ale psihoterapeutului Brigitte Martel.

Reperaţi‑vă scenariul sexual repetitiv

Primul avertisment: nu cedaţi tentaţiei, pe cât de ușoară pe atât de periculoasă, să îi impuneţi partenerului să poarte pe umeri întreaga răspundere pentru monotonia instalată în cuplul vostru. Mai întâi, trebuie să ne întrebăm cum stăm fiecare la capitolul ARP (Aport în Rutina Personală)!

Individual. Alegeţi‑vă un moment de destindere, în care vă simţiţi bine din punct de vedere emoţional cu partenerul dvs. Pe o foaie de hârtie, notaţi‑vă în detaliu scenariul sexual repetitiv (ora, locul, preliminariile, poziţiile, mângâierile etc.). Apoi, cel puţin într‑o primă etapă, elaboraţi‑vă planuri de substituire, care să cuprindă dorinţele, ideile și inspiraţia dvs. Acest lucru vă va permite să vă asumaţi activ responsabilitatea relaţiei și să îl surprindeţi (plăcut) pe celălalt.

Citeşte articolul integral în cadrul ediţiei de septembrie 2021 a Revistei PSYCHOLOGIES.

Un articol scris de Flavia Mazelin Salvi

Traducere de Anne‑Marie Andrei

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top