Now Reading
A fi atractiva tine de atitudine

A fi atractiva tine de atitudine

Revista Psychologies

Atractia fizica nu se rezuma niciodata doar la un look demn de ingerii Victoria’s Secret, ba chiar unii barbati se simt intimidati de frumusetea fizica, sau altii cauta ceva mult mai profund.  In realitate atractia este un fenomen complex, cu multe variabile.

 

Frumusetea fizica este foarte simplu de definit: o fata cu trasaturi simetrice si un corp care pare tanar, in forma,  nici slab, nici gras.  Probabil ca te asteptai la o  explicatie lunga si complicata, insa, ca de obicei, realitatea bate filmul sau  modelele complet false atat de mult promovate de media.

De ce? Pentru ca atractivitatea este relativa! Ce poate fi un real magnet pentru tine displace profund altcuiva, sau, mai mult, ce gasesti neatractiv acum, intr-o alta situatie, un alt moment in timp si spatiu va parea apogeul frumusetii si senzualitatii.

Intrucat la prima intalnire cu cineva raspundem unui  intreg puzzle de elemente: cum zambeste, cum sta pe scaun, cum vorbeste, cum arata, cum s-a imbracat, cat de tacuta sau volubila e persoana respectiva, cum se raporteaza la noi si la cei din jur etc

De cate ori nu ti s-a intamplat sa cunosti pe cineva, initial banal, iar dupa o conversatie de cinci minute sa privesti persoana aceea cu alti ochi?

 

Iata cateva elemente de reflectie folositoare:

– Atractivitatea nu este o calitate exclusiva a fizicului, ci combina comportamentul pe care il ai cu felul cum arati. Asadar fa sport, mananca sanatos, si cultiva o atitudine echilibrata, in niciun caz exagerata, care emana incredere in sine.

Zambeste mult! Creierul tau va secreta hormonul fericirii, iar de aici bunadispozitie si starea de bine. In al doilea rand optimismul este atragator! Cine vrea sa stea in permanenta langa un posac?

– Atractivitatea este foarte  importanta la inceputul unei relatii, dar mai putin pe masura trecerii timpului. Vei ramane la fel de atractiva in ochii partenerului, dar alte elemente isi vor castiga intaietatea. Totusi mare grija la silueta, caci kilogramele in plus se pare ca saboteaza atractivitatea.

Circumstantele in care cunoastem pe cineva ii pot spori considerabil atractivitatea: o petrecere cu oameni interesanti, o functie de conducere, un hobby sau un job fascinant.

– O persoana pe care nu o consideri genul tau, in mod frecvent daca este amuzanta sau are o activitate interesanta poate deveni atractiva.

Bunatatea este foarte atragatoare.

Ignoranta, prostia, prejudecatile “ucid” din fasa atractivitatea.

– Cateva pahare de alcool de regula sporesc atractivitatea. Insa dupa ce vaporii bahici dispar, persoana respectiva isi pierde din farmec, incat nu ti-ai mai dori o a doua intalnire.

– Cineva poate deveni atractiv pentru simplul motiv ca… te place.

– La inceputul unei relatii atractivitatea este un element esential, mai ales ca in felul acesta ii putem vedea mai bine calitatile celuilalt.

 

In concluzie, la capitolul aspect exterior este bine sa ai un look ingrijit, tinute care te avantajeaza, iar atitudinea sa fie relaxata, prietenoasa si daca esti interesata de cineva arata-i asta.

Nu exagera cu nimic, fii tu, naturala, simte-te bine in pielea ta, si accepta cu seninatate orice urmeaza sa se intample.

 

 

Foto: Shutterstock

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top