Now Reading
Ce mai vor barbatii?

Ce mai vor barbatii?

Revista Psychologies

Daca pana si Freud spunea ca nu intelege femeile si nu stie ce vor, se pare ca sexul puternic ar fi ceva mai usor de decriptat. Cateva repere care ne vor ajuta sa relationam mai bine cu partenerul, cu prietenii sau chiar cu seful.

 

Intr-adevar, nu putem raspunde (deocamdata) la intrebarea „ce vor femeile?“, dar la intrebarea „ce vor barbatii?“ avem ceva idei. In primul rand, este important sa excludem ideea ca barbatii vor doar sex.

Da, uneori apar confuzii, din cauza faptului ca exista o anume perioada in dezvoltarea barbatilor in care ei doresc aventura, iar aceasta aventura vine „la pachet“ cu sexul. Altfel vorbind, barbatii vor lucruri simple.

Gandim in general direct si ne plac lucrurile care sunt bine determinate. Ne plac femeile care se ingrijesc si care pot face fata unei conversatii inteligente, care ne considera amuzanti. Dar, bineinteles, nu este nevoie sa te prefaci ca barbatul din preajma ta este amuzant, daca nu e cazul…

 

Psihologia feminina si psihologia masculina

Daca o femeie are nevoie, in primul rand, sa povesteasca despre ce i s-a intamplat, fara a avea neaparat nevoie de o rezolvare a problemelor, la barbat primeaza gasirea unei solutii pentru rezolvarea problemelor descrise.

Acesta este motivul pentru care se intampla uneori ca barbatul sa fie enervat de povestile interminabile ale partenerei, iar ea sa se supere pentru ca nu este ascultata.

Barbatul, imediat ce a venit cu solutia, considera ca orice continuare a discutiei pe acea tema este redundanta. Barbatii vor sa fie utili, vor sa rezolve prin ei insisi cerintele familiei din care fac parte.

De aceea, pentru un barbat este foarte deranjant sa se afle in situatia in care nu gaseste drumul cel bun cand sunteti plecati in vacanta, iar tu, femeia de langa el, sa ii spui ca cea mai buna solutie este sa intrebe un strain.

Ce e de facut? Ai rabdare! Va gasi drumul cel bun chiar daca va mai arde un rezervor de combustibil in plus…

 

Cum explicam semnalele ambigue

Semnalele nu sunt ambigue, vorbim despre un barbat care este interesat de o femeie in prima faza, dupa care interesul dispare. Intrebarea este de ce si-a pierdut el interesul, cauze pe care le putem sintetiza si imparti in trei categorii astfel:

a. lucrurile nu se misca in directia dorita (ii este afectata libertatea emotionala, nu intelege ce i se spune din cauza mesajelor neclare, lipsite de simplitate sau ascunse);

b. femeia pe care a curtat-o nu se incadreaza in standardul personal (barbatii au niste standarde de frumusete care sunt foarte greu de reorganizat sau schimbat);

c. femeia cere timp pentru a lua o decizie, iar barbatul gaseste o alternativa.

 

Cum sa comunicam eficient

Foloseste fraze scurte, clare, precise. Intelege ca barbatii sunt foarte vizuali si ca, daca sunt motivati sa faca ceva, vor face acel lucru indiferent de oprelisti. Nu-i da de inteles, nu-l lasa sa intuiasca, explica-i direct si clar.

 

Ce considera barbatii seducator la o femeie

Evident, in primul rand, barbatii se uita la aspectul fizic. Fara a le trece in ordinea importantei, ne uitam la coapse, fata, sani, ochi, picioare. In afara de aceste aspecte de ordin fizic, spre deosebire de ce se crede, ne plac femeile inteligente si dezinvolte.

Atentie: daca o femeie arata apetisant din punct de vedere fizic, sfatul este sa nu se bazeze doar pe asta. De obicei, barbatii pleaca repede de langa o femeie cu care nu au nimic de impartasit din punct de vedere emotional, intelectual sau social.

De aceea, probabil ca ai vazut femei care aratau foarte bine, care atrageau barbatii (suntem foarte vizuali), dar care erau parasite foarte repede. Avem nevoie sa descoperim ca mai exista si altceva in afara de exterior.

 

Greseli pe care femeile le fac in relatia de cuplu

Nu respecta acea tacere a barbatului. In fata problemelor, barbatii simt nevoia de introspectie, au nevoie sa stea cu ei insisi.

Sa insisti sa-ti povesteasca despre ce este vorba, sa-l fortezi sa-ti vorbeasca cand, evident, nu vrea asta, nu este constructiv, iar el se va retrage si mai mult in sine insusi.

Da-i un spatiu al lui – sa zicem, un dulapior in baie – barbatii au nevoie de un astfel de spatiu, in care sa nu intervii. Daca are o colectie de masinute, ofera-i un spatiu vizibil in care sa-si tina acea colectie – intr-un fel sau altul, barbatii raman baieti toata viata, de aceea ii pasioneaza, de exemplu, machetele de avioane, tancuri sau masini.

Barbatii sunt foarte vizuali, nu-l certa si nu te supara ca se uita dupa o alta femeie. O face din instinct si ar fi o problema daca nu se mai uita.

 

Barbatii indecisi care tot intra si ies din relatie

Sfatul e simplu: ii lasati in pace. Daca un barbat ezita, inseamna ca nu-i hotarat, nu-i place si, in general, revine pentru ca (inca) nu a gasit ce cauta.

De obicei, in astfel de situatii, esti doar o alternativa, in care el asteapta sa se intample ce are nevoie sa i se intample, asa ca nu mai continua; ajuta-l tu si elibereaza-l, te va ajuta si pe tine, chiar daca doare. Probabil ca va reveni – poti accepta revenirea cu conditia sa fie ultima.

 

Cand sufera dupa o fosta iubire…

… este corect sa vorbesti despre ce i s-a intamplat, atata vreme cat lucrurile sunt echilibrate, adica si tu povestesti o experienta asemanatoare. Nu te transforma insa in psihologul de serviciu, pentru ca, in timp, el nu o va mai vedea pe femeia din tine.

 

Cum gestionam orgoliul

Este un paradox aici, pentru ca se pare ca femeile sunt mai orgolioase decat barbatii, dar asta este o alta informatie pe care este bine sa o detii. Da, este important orgoliul unui barbat, dar in sens de mandrie.

Ce vreau sa spun? Un barbat va face tot ce poate in momentul in care va fi motivat prin mandria sa de acest lucru. Cu alte cuvinte, un barbat va face foarte multe daca rezultatul ii va aduce ceva cu care se mandreasca.

Iata de ce barbatii nu sunt motivati sa duca gunoiul sau sa schimbe becul ars din baie. Daca se discuta undeva, la o intalnire cu prietenii, despre pescuit, din acelasi motiv nu este o idee buna sa-i anunti pe toti ca tu pescuiesti mai bine decat el, sau, in alt context, ca tu castigi mai multi bani decat el.

Chiar daca acesta este adevarul, barbatul are nevoie sa fie util si sa fie pe primul loc din punctul de vedere al rezultatelor, in cadrul cuplului din care face parte.

 

Tips&tricks pentru o relationare sanatoasa

Ingrijeste-te mereu de aspectul tau fizic – barbatii adora sa se mandreasca cu femeia de langa ei. Daca te-ai ingrasat, nu-l intreba daca a observat si el asta, in speranta ca iti va spune ca nu se vede – mai bine organizeaza-te sa slabesti.

Fii atenta cu el, in sensul de grija minima – barbatii se simt foarte bine daca li se acorda atentie vestimentara (o camasa calcata, un tricou curat).

Desigur, nu cere nimeni sa devii menajera, e de ajuns sa arati interes pentru felul in care arata barbatul de langa tine.

 

De Alin Comsa, Andrei Dunuta, traineri la Self Trust Academy (www.selftrustacademy.ro, 0722 347 963, [email protected]), companie de training-uri axate pe vanzari, public speaking, leadership si dezvoltare personala.

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top