Now Reading
Ce vor femeile

Ce vor femeile

Asta era intrebarea lui Freud. Dar el, saracul, le analiza intr-o epoca in care nici ele nu prea stiau ce vor, pentru ca nu li se daduse ocazia sa afle. Sexoloaga americana Shere Hite a aflat ce vor, pur si simplu intrebandu-le.

 

Noul raport Hite despre sexualitatea feminina a aparut la editura Nemira in 2008. Din multe puncte de vedere, este o carte esentiala. Dar noi o consideram importanta mai ales pentru ca ea vorbeste despre placerea fizica feminina fara tabuuri si inhibitii.

Citam din prefata scrisa de autoare: „Societatea stie de multa vreme ca e mai simplu pentru femei sa atinga punctul culminant prin auto­stimulare (masturbare) decat prin coit si ca masturbarea este clitoridiana si exterioara, nu vaginala. Cu toate acestea, femeile sunt condamnate, ca si cand senzatiile si nevoile lor ar fi gresite.

De exemplu, in secolul XX, desi Freud si Kinsey stiau ca femeile au orgasm mult mai usor prin stimulare clitoridiana decat prin penetrare vaginala, cei doi au ezitat sa ajunga la concluzia logica: e normal si nu anormal ca o femeie sa atinga punctul culminant prin stimulare clitoridiana exterioara si ca insasi definitia actului sexual ar trebui schimbata“.

Sa fim sincere: simteam noi si stiam noi ceva, dar nici pentru noi insine nu am mers cu gandul pana la capat. Pai de ce? Din pudoare, masturbarea e rusinoasa, maica, lipsa de incredere in noi insine si in propriul corp. Si altele ar mai fi motivele de autocenzura, dar va las pe voi sa va lamuriti, fiecare cu sine insasi. Bine, bine, dar cum e cu amorul?

Zice Shere Hite: cele mai multe femei vor declara la unison ca, indiferent care ar fi diferenta de senzatie dintre orgasmul vaginal si cel clitoridian, ele vor prefera mereu orgasmul obtinut prin act sexual, datorita factorilor psihologici care tin de impartasirea acestuia si de a faptul de a fi impreuna cu si iubita de catre o alta persoana: caldura atingerii peste tot, apropierea corpurilor.  In cele ce urmeaza, am selectat pentru voi cateva marturii ale unor femei care i-au povestit sexoloagei Shere Hite ce si cum.

 

Ceva intens

„Imi place fizic senzatia de masturbare, dar nu si psihologic. Ma masturbez cam de trei ori pe luna. Am, de fiecare data, orgasm si senzatia e la fel de intensa, fie ca o am singura sau alaturi de cineva, dar ma simt mult mai bine singura.

Ego-ul partenerului meu se simte lezat pentru ca pot experimenta de atatea ori senzatia de orgasm, ca femeie, in comparatie cu unicul sau punct culminant! De obicei, am o singura data orgasm daca fac sex cu partenerul meu, si de mai multe ori daca o fac singura.“

 

Ceva diferit

„Da, imi place sa ma masturbez, cu toate ca nu cred ca autostimularea e doar un substitut pentru actul sexual intre parteneri; imi place la nebunie tocmai pentru ca e ceva diferit. Am, de fiecare data, orgasm, cel putin de trei-patru ori. Simt mai intens placerea atunci cand sunt singura, sunt mai relaxata si mai putin inhibata.“

 

Centrul placerii

„E clar: femeile o practica, in ciuda interdictiilor morale si culturale de tot felul. De ce? Exista in psihologie un experiment foarte cunoscut, prin care s-a descoperit, accidental, o arie cerebrala dedicata placerii si secretiei de dopamina. E drept, la soricei.

Pe scurt, li s-au inserat niste electrozi in cap, pe o arie care se credea ca ar corespunde cu alt comportament. In schimb, soriceii au inceput sa-si stimuleze singuri (presand un levier care producea o mica descarcare electrica in acel loc) si sa se tot stimuleze, uitand pana si de foame. Tocmai se descoperise centrul placerii… O confesiune elocventa…“

 

Ceva normal

„Cred ca reactiile selective (ocazional) negative ale parintilor m-au ajutat sa-mi focalizez interesul asupra acestei parti interzise a corpului meu. La inceput, mi-a placut explorarea in sine. Treptat, pe masura ce am inaintat in varsta, senzatia ca fac ceva rusinos si ciudat a devenit o parte a placerii. Aveam 12 ani cand am avut prima data orgasm.

Eram ingrozita: ma gandeam ca mi-am distrus corpul si ca acel spasm ciudat era un soi de inceput de criza. Mi-am tinut respiratia si am asteptat sa vad ce se intampla in continuare. Nu s-a petrecut nimic si totul era in regula.

Totusi, am crezut ca e mai bine sa ma potolesc. Dupa cateva zile m-am calmat si am incercat cu precautie sa reiau experienta si am avut din nou orgasm. De data asta, am fost mai putin inspaimantata. Curand, am acceptat ca fenomenul era ceva normal si a inceput sa-mi placa.“

 

Dragostea nu se exclude

„Iubirea pentru celalalt este ceea ce face ca orgasmul prin penetrare sa fie mai bun, in felul sau, autostimularea fiind mult mai intensa in acest fel.“

Orgasmul din timpul actului sexual este mai putin intens, dar mult mai satisfacator din punct de vedere emotional.“ „Cu penetrare, ma simt intreaga, iubita“

 

Tinutul in brate

„Orgasmele clitoridiene sunt mai puternice, mai precise, dar cele rezultate prin penetrare sunt mai bune, probabil pentru ca imi place sa-l tin in brate. Masturbarea e un act solitar. “

Asadar, a descoperit Shere Hite ce vor femeile? Credem ca da. Vor sa se bucure de sex fara inhibitii, fara morala restrictiva si fara prea mult stres. Odata ce ajung sa-si stie corpul, vor sa-i produca acestuia placere fara sa se simta vinovate. Multi barbati se plang de partenere neimplicate sexual, reci, uneori frigide.

Dar daca frigiditatea inseamna doar incapacitatea de a se relaxa a femeii, pentru ca prea adesea i s-a spus ca e rau sa iti placa?! Daca, de fapt, femeile nu sunt frigide, ci doar nu-si cunosc prea bine corpul si minunatele senzatii pe care acesta le poate produce?

Sa facem copiilor nostri (si mai ales fetitelor) o educatie sexuala corecta. Sa nu le inhibam, pentru ca le putem predispune la o viata nemultumitoare daca le spunem ca masturbarea e rea sau alte prostii. Dragi parinti, lasati-va copiii sa-si cunoasca propriul corp. De fapt, lasati-i in pace. Vor descoperi singuri potentialul de placere, daca nu le punem bete in roate…

 

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top