Now Reading
De ce este important să ne păstrăm curiozitatea în cuplu

De ce este important să ne păstrăm curiozitatea în cuplu

Timpul trece, iar odată cu el, pierdem o parte din interesul pe care îl manifestam față de persoana iubită. Totuși, curiozitatea joacă un rol important în longevitatea unui cuplu.

Citește și:

Sunteți împreună de multă vreme? Pasiunea scârțâie? Cum îți îmbunătățești viața sexuală

Să fii vulnerabil în cuplu nu e un lucru rău, ci chiar indicat!

Rutina, moartea pasiunii

Rutina nu este neapărat rea… ea dă sentimentul stabilității și pe cel al securizării. Deseori, oamenii se simt liniștiți atunci când anumite lucruri sunt previzibile și neliniștiți dacă intervine schimbarea.

Dar prea multă previzibilitate dăunează cuplului. Prea multă rutină ajunge să îndepărteze partenerii, lăsând loc unei amiciții politicoase. Mai exact, moartea pasiunii.

Nu se așteaptă nimeni să existe acea pasiune de la începutul relației fără niciun efort din partea celor doi parteneri. Dar cu efort, oricât de puțin palpitant sună, lucrurile se pot îndrepta, pasiunea poate fi întreținută, iar șansele cuplului pe termen lung să crească.

 

De ce să manifestăm curiozitate?

Curiozitatea în primul rând anulează credința falsă că îl cunoști pe celălalt. Nici pe noi însene nu ne cunoaștem îndeajuns și suntem capabile să ne surprindem.

Cu atât mai mult o altă persoană. Mai ales dacă vorbim de un anumit timp petrecut într-o relație, pe parcursul căruia oamenii se schimbă, se pot dezvolta personal, pot renunța la anumite credințe sau așteptări și adoptă altele noi. comunicarea nu este un mit ci absolut necesară în cuplu.

Curiozitatea se traduce și prin atenție reală acordată celuilalt. Asta înseamnă prezență „aici și acum”, detașare de factori externi (griji, probleme, responsabilități) și centrare asupra partenerului.

Curiozitatea față de celălalt te ajută să ți-l apropii mai mult. Iar ea va aduce o mai bună înțelegere a partenerului tău.

Intimitatea emoțională depinde de disponibilitatea pe care o avem sau o construim pentru celălalt. Chiar și atunci când lucrurile nu mai vin simplu, ca de la sine. Sau mai ale atunci!

Nu rata momentele în care puteți fi doar voi doi, unul cu și pentru celălalt și, pentru ca apropierea să fie autentică, renunță la judecată, la blamare, la teama că anumite schimbări în partener sunt un semn rău pentru tine sau pentru cuplu. Ascultă deschis și empatic, exact așa cum ți-ai asculta cel mai bun prieten.  

Foto: shutterstock.com

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top