Now Reading
Ești prinsă într-un triunghi amoros? 3 întrebări care te ajută să iei o decizie

Ești prinsă într-un triunghi amoros? 3 întrebări care te ajută să iei o decizie

Deși nu este un scenariu pe care ni-l dorim sau îl apreciem prea mult, uneori ne putem trezi într-un triunghi amoros. Ce e de făcut când ne plac doi bărbați și nu ne putem decide? Iată 3 întrebări clarificatoare.

Citește și:

Ce au (mai) învățat bărbații despre relațiile de cuplu

Soluții pentru o viață sexuală mai bună

Este dureros să te găsești prinsă într-un triunghi amoros, nesigură pe ce decizie trebuie să iei în continuare, convinsă că lucrurile nu pot continua astfel.

Nu este corect față de tine, față de cei doi bărbați, iar gândurile negative nu întârzie să apară, la pachet cu suferința emoțională.

Cu cât  durează mai mult această situație, cu atât cresc șansele de a pierde ambii parteneri. Totodată, complăcându-te în această situație vei ajunge să îți pui la îndoială propria integritate.

Ce ai de făcut atunci când te regăsești într-o asemenea situație? Ca să îl cităm pe Einstein „pentru a rezolva o problemă folosește același tip de gândire care te-a dus la crearea ei.”

Iată, așadar trei întrebări pe care să ți le adresezi, în legătură cu triunghiul amoros, pentru a-ți clarifica gândurile și sentimentele.

 

În care relație simt că pot fi eu însămi și mă pot exprima liber și fără restricții?

Deseori ajungem să comparăm două persoane după anumite liste de calități și așteptări, alăturându-le. Evident, obținem o serie de trăsături pozitive și negative ale fiecăreia.

Dar este o abordare limitată, nu neapărat greșită. Și lasă înafară o variabilă importantă: pe tine. Totul trebuie gândit în termenii tu + el. Pentru că veți fi doi într-un cuplu.

Suntem mult mai mult decât o listă de trăsături și calități pe care le putem compara. În relațiile intime se produce o dinamică mult mai amplă în care toate acestea sunt andrenate. Și fiecare dintre parteneri se mulează pe celălalt. Împreună cresc și se formează.

De aceea, întrebarea importantă este: în care dintre cele două relații simți că poți fi în armonie cu cine ești deja? În care te simți liberă să te exprimi și acceptată pentru ceea ce ești?

Alături de care partener simți că poți crește și te poți dezvolta? În loc să îți examinezi alegerile, este momentul introspecției în care dai atenție credințelor tale, gândurilor și sentimentelor. De aici poți lua cea mai bună decizie privind relația ta intimă.

 

Ce mă împiedică să fac o alegere?

Este important și să știi cum să îți adresezi o întrebare. Iar aceasta nu este „De ce nu pot alege?” ci „Ce mă împiedică să aleg?”.

În cazul primei întrebări te inviți să dai explicații, iar acestea sunt întotdeauna însoțite de rușine sau vină.

„Nu pot alege pentru că îmi e frică, am o problemă, sunt proastă, sunt egoistă, sunt o nehotărâtă…” Deja te-ai blocat. Și întrebarea îți face rău, deci foarte probabil chiar o vei evita.

Totodată, vei căuta răspunsuri în exterior „Nu pot alege pentru că niciunul nu e sufletul meu pereche” sau „Nu pot alege pentru că amândoi au defecte.”.

Cea de-a doua întrebare te invită să analizezi și să fii deschisă posibilității de a găsi răspunsul potrivit. Este o întrebare deseori utilizată în terapie.

Prin urmare, așa găsești beneficiul ascuns din situația în care te regăsești, și motivul pentru care o prelungești.

Poate situația dată te protejează de ceva de care te temi (de a suferi din iubire, de a fi dezamăgită sau de a te plafona). Sunt perfect firești astfel de temeri, dar totodată te și blochează din luarea unei decizii.

Nu uita că astfel de frici au rădăcini adânci în trecutul tău și confruntându-le vei reuși, treptat, să le explici dar și controlezi. Ulterior, le vei putea depăși și vei putea lua o decizie.

 

Dacă cea mai bună prietenă a mea ar trece prin asta, ce aș sfătui-o?

Cei care ne cunosc și ne sunt apropiați ne pot vorbi cu sinceritate dar și compasiune, în același timp. Ne pot iubi în timp ce ne îndeamnă să devenim cea mai bună versiune a noastră.

Ne pot oferi acceptare și înțelegere insistând și asupra integrității noastre. Această întrebare îți dă ocazia să faci pentru tine ceea ce ai face pentru cea mai bună prietenă a ta și îți poate oferi informații despre ce ai de făcut în continuare.

Atunci când te regăsești într-un triunghi amoros pui în balanță esența atracției, dragostei, devotamentului și integrității.

Aceste trei întrebări te pot ajuta să îți definești mai clar alegerea, dar și să te înțelegi pe tine mai bine.

Foto: 123rf.com

 

 

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top