Now Reading
Ghid pentru o ceartă în cuplu… sănătoasă

Ghid pentru o ceartă în cuplu… sănătoasă

Avatar photo

Ce cuplu nu se ceartă? Certurile sunt inerente, dar este extrem de important să nu devină o luptă de orgolii și cine are dreptate. Uite cum să te cerți eficient cu iubitul tău.

 

Îți pierzi cumpătul, vrei să îți aperi cu orice preț punctul de vedere și parcă nu mai auzi ce spune celălalt? Nimic neobișnuit în asta, dar complet nesănătos.

Citește și:

Motivul nr 1 de ceartă în cuplu

5 adevăruri despre cearta în cuplu

Iubirea nu presupune o luptă a orgoliilor, iar comunicarea, mai ales în situații de conflict, are câteva reguli simple pe care este indicat să le urmezi.

Ancorarea în prezent – nu mai reproșa lucruri de la Adam și Eva, concentrează-te pe aici și acum.

Acceptă-ți partea de vină – și tu ești om, ești supusă greșelii, vezi care este responsabilitatea ta în situația respectivă, ce mesaje ai lansat până acum, în ce mod te-ai comportat.

Identifică ce te-a făcut să explodezi – pentru asta e nevoie să „sapi“ mai mult în interiorul tău și să fii dispusă să-ți accepți vulnerabilitățile.

Ascultă-l cu adevărat – nu îl întrerupe, fii cu inima și mintea deschise, nu căuta semne, că sigur te minte.

Vorbește cu calm – dacă nu te poți stăpâni, stabiliți o pauză de 20-30 de minute în care să nu discutați deloc, tocmai pentru a vă calma, ieși și plimbă-te puțin în jurul casei, fă exerciții de respirație, numără lent în gând, orice te ajută…

Foto: Shutterstock

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top