Now Reading
Prietenie cu un fost? De ce sa spui NU

Prietenie cu un fost? De ce sa spui NU

Revista Psychologies

Unul dintre marile clisee este „mi-ar placea sa ramanem prieteni”. Uneori, in timp si cu acordul partilor, acest lucru se poate intampla. Dar esecul relational cu siguranta nu genereaza sentimente trainice de prietenie. Sau stii vreo relatie romantica frumoasa sau ok care sa se fi terminat intr-o prietenie stransa?

 

Unul dintre voi se gandeste la prietenie, iar celalalt o spune pentru a „indulci” despartirea. Ideea e ca odata despartiti, cel mai sanatos pentru amandoi este sa ramaneti astfel.

Un astfel de joc poate fi periculos, in timp ce unul incearca rolul de prieten, celalalt incearca sa se sustraga. E ca si cum ati decide sa treceti prin momentul dificil al despartirii pe o perioada cat mai lunga de timp. Spune NU.

 

Relatia voastra nu a inceput cu o prietenie. O relatie bazata pe atractie foarte puternica care se destrama atunci cand aceasta se diminueaza si pentru ca nu exista bazele unei comunicari armonioase, nu are nicio sansa sa se transforme intr-o prietenie daca elementul sex este scos din schema.

Intreaba-te daca a existat vreo prietenie intre voi care merita salvata sau daca te amagesti ca ati putea descoperi ca va place sa petreceti timpul impreuna fara partea fizica a relatiei…

 

Nu exista respect reciproc. Poate ca relatia voastra nu a avut in respect un punct forte. Poate in urma certurilor interminabile sau a perioadelor de ignorare reciproca din perioada despartirii respectul a disparut. Cum crezi ca l-ai putea reconstrui pentru o prietenie. Si de ce ai vrea sa il mimezi?

 

A existat abuz emotional sau de alta natura. In principiu, orice relatie pe care o cataloghezi ca fiind nociva pentru tine si linistea ta emotionala sau psihica, odata incheiata persoana respectiva trebuie indepartata definitiv.

Nu iti doresti sa iti reamintesti perioade nefericite prin prezenta factorului perturbator si nici nu poti avea acea incredere pe care se bazeaza prieteniile: ca persoanele implicate nu isi vor face rau. Din contra, rolul de prieten ii poate da ocazia sa isi repete abuzurile.

 

Unul sau ambii ati fi gelosi daca celalalt ar incepe o noua relatie. Este unul dintre motivele pentru care, cel putin timp de cateva luni, pana partenerii se distanteaza emotional, astfel de prietenii sunt imposibile.

Inevitabil la un moment dat isi va gasi un nou partener sau isi va manifesta o noua atractie. Chiar vrei sa iti povesteasca despre tipa noua de la marketing?

Ca revers, ti-ar fi confortabil sa ascunzi de el o noua relatie a ta? Sau scopul ascuns este sa te falesti cu ea pentru a-l face gelos? Nesanatos in toate cazurile…

 

Foto: 123rf.com

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top