Now Reading
Recuperare intensiva dupa o relatie de lunga durata

Recuperare intensiva dupa o relatie de lunga durata

Revista Psychologies

Multi dintre noi am trecut prin acea perioada dificila, cand dupa ce am iesit dintr-o relatie ce a durat ani, toti prietenii erau comuni, obiceiurile erau comune, mergeam in aceleasi locuri etc.Poate te simti ca o masinarie greoaie care trebuie scoasa de pe sinele vechi si repozitionata pe altele noi, fiind greu de zis care sunt cele potrivite pentru tine.

De curand, vorbeam cu doua prietene care sunt in perioada de dupa „ex” si cred ca de cele mai multe ori pentru noi femeile este dificil acel sentiment de singuratate pe care il avem dupa, chiar daca noi am incheiat relatia. Desigur te mai suna si prietenii si trebuie sa le explici de ce nu mai sunteti impreuna, sau sa faci fata familiei ce il catalogheaza drept baiat bun.

 

Iata cateva sugestii simple prin care sa reduci acel sentiment de singuratate resimtit in perioada de tranzitie, pana la viitoarea relatie:

 

1. Gaseste un prieten, o prietena cu care te intelegi foarte bine si care nu se afla acum intr-un cuplu. Petreceti timp cu diferite activitati care va fac placere: shopping, teatru, film, calatorii, petreceri etc.

2. Indrazneste si spune-le prietenilor ca esti disponibil/a ca sa te cheme la petreceri si reuniuni de nefamilisti.

3. Profita de timpul disponibil si mergi la workshop-uri de dezvoltare personala. Afla care iti sunt pasiunile, descopera-ti prioritatile, afla cum poti comunica mai bine, afla secretele de a influenta oamenii etc.

4. Stabileste obiective personale, de genul: vreau sa citesc o carte pe saptamana, vreau sa imi descopar o noua aptitudine, vreau sa vizitez India etc.

5. Gandeste-te ce pasiuni aveai in copilarie sau adolescenta si mergi la ateliere care iti pot dezvolta acea latura: pictura, motociclism, design vestimentar, modelaj in lut, dans, actorie etc.

6. Fa profilul partenerului tau ideal. Este ca atunci cand iti propui un obiectiv, cu cat descrii mai in detaliu ce iti doresti de la viitorul iubit, cu atat mai repede si mai aproape esti sa atingi acel obiectiv.

 

Autor: Simona Nicolaescu

www.simonanicolaescu.ro

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top