Now Reading
Reguli de urmat daca oficial ati devenit un cuplu

Reguli de urmat daca oficial ati devenit un cuplu

Revista Psychologies

Dincolo de atractie, pentru a forma un cuplu stabil avem nevoie de cateva elemente extrem de importante. Afla care sunt acelea si ce reguli trebuie sa respecti de la primele intalniri.

 

Discutii, intrebari, curiozitati

Inca de la primele intalniri este indicat sa vorbesti despre tine, dar sa il incurajezi si pe el sa faca acelasi lucru. Nu e nevoie sa ii vorbesti despre evenimentele din viata ta in ordine cronologica, ci incepe prin a spune ce crezi tu ca este esential si te reprezinta.

Nu te sfii sa-i pui intrebari care, pentru tine, reprezinta informatii importante. Totusi, asta nu inseamna ca intrebarile tale nu trebuie sa fie bine gandite.

La un moment dat, poate vei dori sa afli de ce relatia anterioara nu a functionat. Desi poate te astepti ca raspunsul lui sa fie vag, poti afla ceva din modul in care iti raspunde.

De exemplu, „nu ne potriveam” reprezinta o acceptare matura a faptului ca uneori lucrurile nu functioneaza, desi nu e vina nimanui. In egala masura, o catalogare precum „depravata (sau un cuvant mult mai urat) aia m-a inselat” ar putea arata ca inca e furios si nu e pregatit sa mearga mai departe.

Se spune ca despre fostele relatii nu este prea indicat sa vorbim, si totusi, cum reusim sa il cunoastem pe cel din fata noastra, daca nu intrebam?

De asemenea, anumite informatii chiar este mai bine sa le primesti de la primele intalniri, cand nu esti prea implicata afectiv. Altfel, raspunsuri care ar putea reprezenta indicii ca mai bine iti vezi de treaba, pot fi dureroase aflate mai tarziu.

Rolul intrebarilor este sa va apropie, sa creeze o conexiune intre voi, sa va arate daca sunteti sau nu potriviti unul pentru celalalt.

 

Vorbeste deschis

Spune-i ce gandesti si totodata ce vrei. Femeile, spun barbatii, au tendinta sa astepte ca ei sa le citeasca gandurile, iar asta poate duce la o dezamagire. Daca vrei ceva, spune-i clar si evita astfel stresul inutil. Cu atat mai mult cu cat este un inceput.

Iar daca anumite ganduri ti le reprimi, intreaba-te pe tine, in primul rand, ce te retine. Oare poti incepe o relatie daca simti ca nu esti pregatita sa te exprimi liber? In caz ca iti este teama sa nu fii judecata… faci o greseala.

Pentru ca acesta este momentul in care poti testa, fara sa fii foarte afectata, cum raspunde el la valorile, credintele si ideile tale. Asadar, iti e teama sa nu fii judecata sau sa descoperi ca Fat Frumos are obiceiul sa judece si sa eticheteze?

 

Tine-ti emotiile sub control

Chiar daca cel cu care esti iti da fluturi de marimi astronomice in stomac, nu-i lasa sa ti se suie la cap. Sentimentele ar putea fi reale, dar in egala masura ar putea fi temporare. Timpul e singurul care iti va clarifica acest aspect.

Din acest punct de vedere, este bine sa incerci sa iti domolesti pornirile excesiv de romantice sau vreo declaratie pe care o poti regreta.

Se spune ca atunci cand barbatii fac gesturi marete, aduce a romantism, iar cand femeile au astfel de porniri, aduce a disperare… Nu este corecta clasificarea, nu? De aceea este mai bine sa prevenim eventualele aprecieri incorecte.

 

Nu renunta la propria identitate

Dupa ce cunosti un barbat, nu inseamna ca trebuie sa renunti la viata pe care o aveai inainte, pentru a fi cu el. Acest lucru nu este in regula nici pentru tine, nici pentru noua relatie.

Daca ai tendinta de a nu mai fi preocupata de aceleasi lucruri ca si pana acum, intreaba-te de ce iti este atat de usor sa renunti la ceea ce iti place? Mai mult, nu uita ca noii parteneri ne plac pentru ceea ce suntem, cu preocupari, interese, program si placeri.

Daca renuntam la toate acestea, putem lasa impresia ca dorim o relatie tip dependent. Ceea ce nu arata prea atragator pentru nimeni… Pastrarea identitatii, a prieteniilor si a pasiunilor te va mentine echilibrata si te va face o partenera interesanta si dezirabila.

 

Nu grabiti lucrurile

Dragostea va poate face sa grabiti lucrurile, ceea ce nu e tocmai un avantaj. Graba ii determina pe unii oameni sa faca urmatorii pasi in relatie, fara sa priveasca in mod obiectiv sansele pe care le au.

Sarind peste etape, veti face totul haotic si impulsiv, in loc sa va dati ocazia sa va cunoasteti mai bine. Doar astfel puteti afla daca urmatorul pas este necesar sau nu in acel moment. Pe de alta parte, nu trebuie sa lasati lucrurile sa avanseze mai incet decat ar trebui.

Gasiti un echilibru si urmati-va nu numai sentimentele, ci si ratiunea. Iar atractia fizica si sentimentul ca celalalt este perfect, pe care le experimentam la inceputul unei relatii, nu sunt chiar extrem de rationale…

 

Daca nu simiti ce trebuie, ia masuri

Daca observi ca nu simti ceea ce ar trebui, cel mai bine ar fi sa-i spui acest lucru, pentru a nu va pierde timpul. Totodata, astfel vei evita situatia in care el s-ar putea implica mai mult decat tine.

Relatiile se bazeaza pe sentimente, iar daca ele nu exista, relatia nu are cum sa functioneze. Foarte important in aceasta situatie este sa gasesti o maniera in care sa ii spui acest lucru fara a-i rani (prea tare) sentimentele, dar si fara a evita o discutie.

Chiar daca nu v-ati luat niciun angajament, o despartire prin sms sau social media, nu este de dorit. Reactioneaza ca un adult responsabil si gaseste cuvintele potrivite pentru a-i spune… ca nu va potriviti.

 

Asculta-ti intuitia

Daca te simti inconfortabil in preajma cuiva, intreaba-te daca o noua relatie este sau nu o idee buna. Intuitia si sentimentele iti vor spune ceea ce ai nevoie sa afli. Nu le ignora, indiferent de cat de atractiv este el. Deschide ochii si asculta-ti vocea interioara pentru a vedea daca are dreptate.

De cele mai multe ori instinctele noastre nu ne insala, dar intrucat ne putem dori ceva chiar si impotriva evidentelor, avem tendinta sa nu le ascultam. Daca simti un disconfort sau indoiala incearca sa analizezi sentimentul si sa te intrebi ce anume te face sa te simti astfel.

Poate este o teama a ta, sau o comparatie inconstienta cu altcineva. Daca celalalt reprezinta o persoana cu care poti discuta usor, poti incerca sa ii spui ce anume te framanta. Totusi, din mai multa precautie, bazeaza-te pe ceea ce simti tu ceva mai mult decat pe ceea ce iti raspunde el.

 

De Mihaela Gheorghe

Foto: shutterstock.com

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top