Now Reading
Ce rol are umorul in cuplu

Ce rol are umorul in cuplu

De multe ori in cuplu devenim mult prea seriosi si ne asumam rolurile excesiv prin prisma responsabilitatilor. Pierdem astfel din vedere umorul, distractia, amuzamentul simplu. Nu este nevoie mereu de context, ci doar de relaxare. Cateva sfaturi pe care este bine sa le urmezi…

 

Cine e glumetul?

Multe dintre noi spunem ca apreciem umorul la un partener. Vrem sa stie sa glumeasca, sa fie vesel si relaxat.

Cu toate acestea, nu de putine ori, pe parcurs pierdem din vedere acest aspect si chiar ajungem sa il cenzuram.

Fie nu ni se pare potrivit, fie consideram sa atitudinea serioasa e semn de maturitate si responsabilitate, gresim enorm impunand o relatie sobra.

In majoritatea cuplurilor, barbatii sunt cei mai inclinat spre joc, iar femeile cele mai pasibile a „riposta”. In loc de cenzura, permite-ti sa te relaxezi si sa te joci.

Redescopera latura vesela a relatiei. Vei fi surprinsa de efectul benefic asupra cuplului.

 

Text si context

Multe dintre noi suntem nemultumite de momentul sau modul in care glumeste partenerul. Propria rigiditate incercam sa o impunem cuplului, pasandu-ne mai mult de ceea ce gandim noi ca ar crede altii.

Un impas major este sa evaluam negativ cum „ar da” in public un anumit gen de umor. Nu avem de unde sa stim ce cred altii si, mai mult, nu ar trebui sa ne intereseze.

Nimeni nu spune sa dati frau liber glumelor deplasate, dar nici nu incerca sa iti transformi partenerul in altcineva.

Este foarte importanta pentru amandoi libertatea pe care o simte de a se manifesta asa cum este. Iar daca nu stii ce sa faci, razi la glumele lui. Pana la urma, este omul pe care il iubesti.

 

Care pe care?

Initiativa este unul din factorii care cresc o relatie, in special cand e manifestata de ambii parteneri. El are un simt al umorului mai dezvoltat decat tine? Fa-i feste!

Arata-i ca si tu poti glumi si ca iti place sa va amuzati impreuna. Invata de la el. Permite-i sa se manifeste si lasa-te purtata de stilul lui degajat si relaxat.

Iar daca la schimb tu esti cea mai glumeata dintre voi doi, ajuta-l sa se simta in largul lui. Nu il face tinta glumelor in public ci complicele tau.

 

Implica-te

Indiferent cine este responsabilul cu distractia in cuplu, implica-te in momentele acestea. Nu le face „de dragul” celuilalt, ci bucura-te de ele, si pentru tine.

Fa din asta o prioritate si permite-ti sa fii copil din nou. Renunta la rolul pe care crezi ca „trebuie” sa il joace un adult. Activitatile distractive au in plus rolul de a suda mai mult un cuplu.

Foto: 123rf.com

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top