Now Reading
Un destin schizofrenic

Un destin schizofrenic

Nicu m-a intrebat . „ Cine a murit ? “ Eu , am raspuns : „Costica!“ Nu credea. Tot atunci, l-am dus noi in Apartament. Mi-a crescut tensiunea 18 cu 10. Mi-au facut Calciu, spunandu-mi ca ma interneaza si nu ma lasa sa-mi petrc sotul pe ultimul sau drum. Refuzam.

Joi l-am inmormantat. Doua saptamani am avut pumnii umflati, cat am batut in sicriu, spunand: „Scoala-te !… Costica … Nu dormi !…” In cele patru zile, m-am topit ca lumanarea. De asemenea, cumnata mea, m-a hranit cu covrigi inmuiati in ceai intr-o zi si covrigi inmuiati in lapte, in alta zi . Nu mai puteam sa mananc.

Au urmat putine clipe fericite, alaturi de copii mei carora le-am „cumparat trei tati”, ce s-au dovedit a fi falsi. Am ajuns in ruina, mi-am vandut apartamentul, am ajuns desculta, cersetoare, in Gara de Sud din Ploiesti. Am plecat in orasul Slatina, Judetul Olt, cu tot ce agonisisem si m-am intors, cu o sacosa de poezii, cu copilasii, cu ghiozdanelele in spate.

Parintii mei s-au despartit, tata beat ma alunga, ma sudalmuia, saream pe geam, ma-ntorceam, in spre dimineata, cand el adormea. Credeam ca a treia oara am sa am noroc, prin concubinajul cu un vaduv, de varsta mea, cu doua fetite orfane, una in varsta de 8 ani, cealalta doar trei. Spuneam cumnatei mele plangand: „Iti dai seama, Mioara, sa ma adun si eu cu copiii mei la masa“.

Dar nu a fost asa. Am avut fetita [ in cei doi ani ], doar sase luni cu mine, a trebuit sa renunt si sa o las din nou la socrii mei. M-am imbonlavit, si mai tare. Plecam de la Costel {de 11 ori }, cu sacii, { cu tractorul cu porumb, pana ce fratele meu a realizat ca nu era bine . Ca eu 12 zile si 12 nopti, nu am dormit; mai mult pentru faptul ca m-am instalat intr-o casuta cu trei pereti, cu candela si trestie din cimitir, am dat foc la niste coceni si o consateanca zicea : „Da telefon la salvare! Ca Nebuna lui Aurica, da foc la sat “.

M-au dus la Psihiatrie in Ploiesti , o noapte m-au tinut legata; dar nu m-au internat. Fratele meu in schimb, m-a mintit ca merge cu mine la Biserica, sa se spovedeasca si m-a dus cu un baiat din sat, la Voila {1999 }, m-a internat sase saptamani, mi-a facut acte si m-a lasat in Steaua Urlati. Aici , datorita caldurii cadrelor medicale, medicina imi vine in ajutor, cu tratament pentru Schizofrenie, pastila Lyly Zyprexa, astfel mi-am recladit EUL pierdut, pe aleile intortochiate ale vietii.

Aici la spital, oameni cu suflet de aur; cu daruire si profesionalism: cu dexteritate profesionala, m-au inteles, m-au adus pe calea cea buna. Aici mi-am faurit o noua viata, am invatat sa tes covoare, noi idealuri si un mare vis si anume: sa fiu din nou, cu Printii mei, ce I-am dus Cersetori si sa-I pot ajuta, dupa ce ma realizez ca om. Visul nu mi s-a indeplinit inca deoarece azi locuiesc tot intr-un azil deoarece copiii mei nu isi permit sa imi asigure un camin in care sa stiu ca nu deranjez pe nimeni.

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!