Now Reading
10 pasi pentru o stare de bine

10 pasi pentru o stare de bine

Revista Psychologies

Metode pentru a avea o constiinta mai profunda, a inlatura obstacolele care apar si a avea o igiena emotionala, relationala si spirituala ce atrag sentimentul de implinire.

 

Energie

Energia subtila aduce existenta fizica a mintii, astfel ca viitorul tau depinde de cat de bine iti hranesti corpul cu energie. Daca il hranesti in fiecare zi cu energie proaspata, te va inspira si te va indruma. Lumina se va transforma in tine. Va alimenta viziunea pe care o ai despre tine, oricare ar fi ea. Dar  in absenta unei viziuni, poate sa hraneasca obiceiurile si credintele inchistate.

 

Evolueaza

Foloseste-ti mintea ca sa construiesti si sa dezvolti. Scopul tau trebuie sa fie creativitatea fara limite. Practic asta inseamna sa lupti impotriva plictiselii, rutinei si repetitivitatii. Fii creativ/a la fiecare nivel al vietii.

Viata de familie e creativa atata timp cat fiecare membru e incurajat sa-si exprime sentimentele.

Relatiile sunt creative daca amandoi partenerii cauta mereu sa descopere lucruri noi la celalalt. Daca vrei ca schimbrile tale sa fie apreciate, trebuie ca si tu sa vezi schimbarile partenerului. Astfel se instaleaza un schimb reciproc, care se transforma in cel mai bogat aspect al oricarei relatii: evolutia comuna.

Pentru munca ta descopera noi resurse atunci cand te confrunti cu anumite provocari. Rutina se instaleaza la orice job, si este de datoria ta sa o combati.

Indiferent cata energie depui ca sa-ti construiesti viata de familie, relatia si locul de munca, poti tinti mai sus.

 

Spatiu/timp

Spune-ti: infinitul e cat vad cu ochii, si in orice directie m-as uita eu sunt in centrul lui. Nu exagerezi cand gandesti asa. Indiferent in ce loc te-ai afla, esti in centrul infinitului care se intinde in toate directiile. La fel si timpul. Fiecare minut din viata ta e invaluit in eternitate.

 

Generozitate spirituala

Oricat dai, vei primi in schimb si mai mult. Generozitatea incepe din suflet. Fii generos/generoasa cu mila, iubirea, inteligenta, adevarul si creativitatea. Cu cat le exprimi mai mult, cu atat vei primi mai mult la toate nivelurile.

 

Relatii

Relatiile sunt adevaratul test al oricarei stari spirituale. Sa fii conectat/a inseamna sa interactionezi. Comunicam prin intermediul acestor fire de iubire, intelegere, cooperare, comunicare si evolutie. Cand firele slabesc, acelasi lucru se intampla cu toate celelalte

Asa cum am vazut la copiii care petrec ore intregi jucandu-se la calculator se produce o schimbare in creier, dobandind capacitati motorii speciale in detrimentul celor sociale.

 

Legatura cu propriul corp

In fiecare zi corpul iti poarta de grija, iar tu poti sa-i multumesti pentru acest serviciu fiind la randul tau atent/a cu el. Asculta-ti corpul, iti este partener, ofera-i incredere, respect, sinceritate, colaborare, apreciere.

 

Fiecare zi un nou inceput

Pentru ca viata sa se transforme intr-o mare victorie, trebuie sa castigi multe batalii mici cu rutina, care devine o a doua noastra natura. In orice moment ne paste plictiseala, indiferenta sau apatia. Dar dincolo de aceasta monotonie aparenta, viata se reinnoieste constant. Totul depinde de alegerile tale pentru a functiona la capacitate maxima.

 

Fara presiune

La origine, toate sunt asezate intr-un timp perfect. Ai suficient timp sa duci la bun sfarsit tot ce trebuie, iar calatoria ta sa fie si ea un lucru placut. Curgerea timpului e de fapt curgerea sinelui. Cel/cea care esti tu cu adevarat. Odata ce iti dai seama ca timpul e subiectiv, facut sa se adapteze telului vietii, nu mai simti presiunea lui.

 

Perceptia senzoriala

Drumul spre implinire se simte. In loc sa incerci sa intelegi lumea mereu schimbatoare, poti simti care e drumul tau, sa ai incredere in acele sentimente, si sa-l urmezi.

 

Libertatea alegerii

Oamenii vor slujbe, masini, case, bani si familie. Le obtin pentru ca  se straduiesc, iar organizarea societatii le face accesibile. Dar pentru implinirea sufleteasca trebuie sa dezlegi singur/a misterul vietii. Si pentru ca te vei lovi de un cumul de directii, nu uita ca ai libertate de alegere deplina.

 

Autor: Marcelica Chiriac, psihoterapeut si consilier psihologic, tel. 0726 750 659, Bacau.

Sursa: Deepak Chopra – Recrearea trupului, reinvierea sufletului

 

Foto: Woman on green field

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll To Top