Now Reading
3 semne clare de integritate

3 semne clare de integritate

Vrei sa ai in jurul tau oameni mai putin egoisti, care tin cont de sentimentele tale? Iata cateva semne clare de integritate dupa care te poti ghida.

 

 

Atunci cand ne lasam ghidati de princiipile si valorile noastre morale in tot ceea ce facem, cand suntem sinceri cu noi insine si cu oamenii din jurul nostru, cand suntem responsabili de actiunile noastre si stim sa ne asumam greselile, dam semne clare de integritate. Iata cateva situatii edificatoare pentru acest concept.

 

Relatia cu parintii

Unii parinti, coplesiti de responsabilitatile zilnice, isi pedepsesc prea aspru copiii, care sunt vulnerabili emotional si nu pot riposta. Desi se intampla foarte rar, un semn clar de integritate din partea adultilor ar fi sa-si ceara iertare in fata celor mici si sa recunoasca ca uneori merg prea departe.

 

Semne clare de integritate in relatia de cuplu

Auzim adesea in relatii de cuplu despre abuzuri emotionale si sexuale, despre frustrari exprimate vulcanic, infidelitate si alte comportamente nesanatoase, lipsite de orice valori morale sau semne clare de integritate. Sunt totusi cupluri care chiar si atunci cand au un conflict, lupta cu onestitate si nu se abat de la principiile lor.

Invatam astfel ca trebuie sa ne privim cu bunatate partenerii de viata, chiar daca nu suntem de acord cu parerile lor. Trebuie sa fim omenosi si corecti indiferent de problemele care se ivesc, chiar daca atitudinea aceasta nu este intotdeauna convenabila pentru noi si sa le respectam sentimentele.

 

Viata sociala

La locul de munca, unde pot exista situatii tensionate si stres, intalnim deseori sefi isterici sau care adora sa se simta superiori. Dar cum nu este o regula, intalnim si lideri care dau semne clare de integritate.

Ei sunt seriosi si stiu sa gestioneze problemele oricat de dificile ar fi cu abilitate si sa pastreze ordinea, fara sa profite de puterea de decizie asupra altora.

 

 

Citeste si:

De ce este importanta iertarea

Cum invatam sa avem un comportament asertiv

 

 

 

Foto: 123rf.com

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll To Top