Now Reading
Cum îți poți folosi propria nesiguranță în avantajul tău

Cum îți poți folosi propria nesiguranță în avantajul tău

Suntem familiarizate cu sentimentul de nesiguranță și știm deja că, deseori, ne împiedică să obținem ceea ce vrem. Nesiguranța poate însemna neîncredere în noi însene, o stimă de sine scăzută și ne poate face vulnerabile. Iată cum să o folosim în avantajul nostru.

Citește și:

Muncești mult și nu ai timp de viață personală? S-o crezi tu!

Nimeni nu este responsabil pentru furia ta

Folosește-ți imaginația

În orice proces de transformare, imaginația are un rol extrem de important, pentru că îți permite să ieși din cotidian și să îți lași creativitatea să își spună cuvântul.

De cele mai multe ori, în imaginația noastră totul este permis, greșelile se repară în alte moduri decât în realitate și acțiunile noatre sunt cele pe care ni le dorim cu adevărat.

Dacă îți permiți să te imaginezi pe tine încrezătoare în propria persoană, cu mai mult curaj și cu o atitudine mai pozitivă, vei vedea că nesiguranța nu va fi acolo.

 

Fii mai conștientă

De cele mai multe ori, suntem atât de prinse în rutina de zi cu zi, încât facem anumite lucruri în mod inconștient. Vărsăm o ceașcă de cafea pe rochie, uităm să dăm un telefon important și tot așa.

Dacă în loc să ne enervăm pe situație, am conștientiza momentul respectiv, ne-am relaxa și am zâmbi, lucrurile respective și-ar pierde din intensitate și a deveni mai încrezătoare în acțiunile noastre.

 

Înfruntă-ți negativismul

De cele mai multe ori, avem tendința să punem negativismul în fața unei atitudini pozitive. De câte ori ți-ai repetat singură „Nu cred că pot să fac asta” sau „Nu cred că e de mine”?

Data viitoare când vei fi tentată să gândești negativ, fă-ți curaj să fii optimistă. Vei vedea că va fi greu, va fi provocator să îți înfrunți gândurile, dar vei fi și mai mulțumită o data ce îți vei înfrunta teama de a fi optimist.

Foto: shutterstock.com

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top