Citești
Feng Shui – arta celor 5 elemente

Feng Shui – arta celor 5 elemente

Revista Psychologies

Feng Shui - arta celor 5 elemente, culori
Metalul

Elementul metal influenteaza logica si claritatea in gandire. Prezenta elementului metal intr-o camera, intr-o casa poate aduce organizare, putere de concentrare, rigurozitate si putere de analiza. Daca esti inconjurat de prea mult metal, s-ar putea sa te simti mai degraba prudent, inactiv, lipsit de concentrare.

Imbogateste-si mediul in elementul metal cautand:

  • forme rotunde sau ovale;
  • orice obiect din metal: otel, fier, aluminiu, bronz, aur sau argint;
  • roci, pietre;
  • alb, argintiu, gri sau culori deschise, pastel.

Cand ai nevoie de metal, aminteste-ti forma rotunda a unei verighete si tonurile cromatice deschise ale metalelor.

Apa

Domeniul apei include spiritualitatea si emotiile. Elementul apa aduce inspiratie, intelepciune si implinire sufleteasca. Apa in exces poate da sentimentul de destabilizare si snetimentul de scufundare emotionala. Te poate face sa te simti coplesit, depasit. Daca elementul apa este insuficient, s-ar putea sa te simti singur, lipsit de intelegere, insignifiant.

Pentru a imbunatati prezenta elementului apa, cauta:

  • negrul sau orice culoare in tonul cel mai inchis;
  • suprafete care sa reflecte lumina, ca oglinzile sau globurile numite „gazzing balls”;
  • formele aleatorii, neregulate sau asimetrice;
  • apa in vase, acvarii, fantani.

Ca sa chemi in ajutor elementul apa, imagineaza-ti oceanul adanc, intunecat, sclipitor si miscarea valurilor lovindu-se de tarm.

Sa punem elementele impreuna

Adesea, obiectele din casa detin fiecare insusirile mai multor elemente. Vaza rosie reprezinta focul; lutul din care este facuta reprezinta pamantul; florile reprezinta lemnul iar albul lalelelor reprezinta metalul.

Un mod distractiv de a incepe sa te joci cu aranjarea elementelor ar fi sa te ocupi de masuta de la intrare. Asaza acolo vaza rosie cu lalele si adauga o oglinda pentru apa si cateva pietre lucioase pentru metal. Combinatiile sunt nelimitate, dar important este ca aceste aranjamente sunt minunate cand contin reprezentarile tuturor elementelor.

Daca vrei sa abordezi o camera intreaga, incepe prin a observa si a eticheta toate obiectele dintr-un spatiu. Daca iti dai seama ca folosesti o camera mai putin decat pe altele, sau chiar o eviti, echilibrul elementelor s-ar putea sa aiba nevoie de imbunatatiri. Este cazul, in special, al camerelor in care sunt prezente doar unul sau doua elemente, celelalte lipsind cu desavarsire. Adaugand obiecte care sa reprezinte elementele lipsa, vei putea sa creezi o camera confortabila, primitoare.

Joaca-te cu schimbarile pana cand vei ajunge la un aranjament care sa te faca sa te simti perfect. Acest joc rafinat este un instrument care te va ajuta toata viata sa creezi spatii frumoase si primitoare oriunde te-ai afla.

Foto: dreamstime.com

Abonează-te la newsletter!

Abonează-te la newsletter!

Primește săptămânal resurse prin intermediul e-mail-ului!

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!

Pages: 1 2
Vezi comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top