Now Reading
Sunt zgarcit, dar ma tratez

Sunt zgarcit, dar ma tratez

Revista Psychologies

Ce este de facut?

  • Constientizeaza dependenta. Pentru a schimba relatia cu banii, trebuie mai intai sa intelegem ca, atunci cand avem o relatie „pasionala” cu propriul cont bancar, suntem sclavii lui. Adesea, an­turajul ne ajuta sa ne dam seama pana in ce punct ne roade „pasiunea“.
  • Sa ne reconsideram valorile. Pentru a lua distanta fata de bani, tre­buie sa ne indreptam gan­durile spre alte centre de interes, sa iesim dintr-o viziune materialista a lumii, fixandu-ne obiective intelectuale, artistice.
  • Sfaturi pentru anturaj. Un avar rareori e constient de propria zgar­­ce­nie. Daca vrem sa-i permitem sa e­volueze, nu trebuie decat sa-i sprijinim de­fectul, dar in laturile lui pozitive. Trebuie sa-i va­lo­rizam cele mai mici atentii, sa-i mul­­­­­­tumim pentru cadourile cele mai nein­semnate, sa-i sugeram ce ne-ar face pla­ce­re, fara sa i-o cerem in mod direct. Mai bi­ne jucam un rol si il ajutam pe cel de lan­ga noi sa inteleaga de ce ii este atat de frica sa nu aiba bani. O alta posibilitate consta in a exprima ceea ce sim­tim: „Inteleg ca esti asa, te iubesc, dar nu suport sa mai traiesc intr-o asemenea si­tuatie cand avem posibilitatea sa fim fericiti!”

Catherine Marchi
Adaptare Adriana Mocca
Tu si banii, Emmanuelle Daviet, Marc Levy - Davila, Editura Trei
de citit
Tu si banii. Cum sa iti controlezi relatia cu banii
Autori: Emmanuelle Daviet, Marc Levy – Davila
Editura Trei, Bucuresti, 2007

Un ghid care trateaza ultimul mare tabu al societatii noastre: banii. Cei doi autori ne explica faptul ca in general nu se vorbeste despre bani, iar daca se vorbeste se spun banalitati..

Pages: 1 2
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top