Now Reading
Curățenia de Paște – prin suflet și prin minte

Curățenia de Paște – prin suflet și prin minte

Încă de când eram mică, am tot auzit o vorbă pe care o avea mama: “a face curăţenie ca de Paşte”, adica a curăţa pe îndelete fiecare colţişor până când totul străluceşte în casa ordonată şi frumos mirositoare.

Aşa cum la majoritatea ne place să fie curăţenie şi ordine în casă, cum ar fi să avem o obişnuinţă regulată de a ne face curăţenie şi ordine prin gânduri, emoţii, comportamente, trăiri, acţiuni, relaţii şi tot ceea ce mai înseamnă viaţa noastră? Să nu aşteptăm Paştele sau Crăciunul pentru a curăţa câte ceva?

Când îţi creezi o obişnuinţă din a face în mod regulat curat în sufletul şi mintea ta, pur şi simplu îţi aduci tu ţie însuţi linişte, pace, claritate şi astfel te apropii mai mult de tine şi de esenţa ta profundă.

Cât timp păstrezi ceva ce nu îţi mai trebuie sau chiar îţi face rău, nu ai cum să fii în armonie tu cu tine.

Când ţi-e curat şi bine în suflet şi în minte, viaţa capătă armonie.

Vrei o iubire nouă sau una în care să îţi fie bine? Fă curat. În relaţiile actuale şi cele din trecut. Învaţă din ele şi lasă deoparte ce nu îţi mai foloseşte. Fă loc şi Universul îl va umple.

Vrei bunăstare şi prosperitate? Fă-ţi curat în portofel și în cheltuieli. Ordonează: facturi, bani, chitanţe, orice. Plăteşte ce ai de plătit şi manifestă-ţi recunoştinţa pentru că ai avut cu ce plăti.

Vrei un job în care să te simţi bine? Stabileşte-ţi cum vrei să fie. În detaliu. Oameni, birou, şefi, atmosfera, condiţii, salariu. Şi apoi fă-ţi un plan cum să ajungi acolo. O să ai ceva de muncă pentru ca să-l găseşti, dar aşa este şi firesc. Însă cel mai important este să te detaşezi de ceea ce nu îţi place la jobul actual. Adică să faci curat în starea şi atitudinea ta. Să cauţi un nou job nu cu o stare de frustrare, furie, dezamăgire, ci cu o stare pozitivă, detaşată de trecut.

Vrei prieteni de încredere alături de tine? Vezi cum sunt cei pe care-i ai deja. Nu sunt ceea ce vrei tu? Fă ordine şi curăţenie. Fă loc. Şi caută locuri sau metode prin care să atragi şi să alegi altfel de oameni. Stabileşte-ţi, ca şi cu job-ul, cum vrei să fie acei oameni. Şi manifestă şi tu acele comportamente pe care le vrei la ei. Şi Universul îţi va da.

Indiferent ce vrei să fie altfel în viaţa ta, înainte de toate… fă curat în tine. În sufletul tău. În mintea ta.

Fricile tale, convingerile limitative, sentimentele de vinovăţie, neîncrederea în tine, lipsa de respect şi de iubire faţă de tine… toate acestea sunt „deșeuri” care ocupă timp. Timp din timpul tău pe lumea asta. Timp în care, în loc să te zbaţi cu ele, ai putea să zâmbeşti fericit şi plin de pace, iubire, bucurie.

Iar toate acestea ocupă şi spaţiu. Spaţiul tău de existenţă. Spaţiul tău din suflet şi minte. În care dai voie la negativ. Ca un pahar. Dacă deja este plin cu pelin, oricât ai pune zahăr sau apă peste, tot rămâne gustul amar. Goleşte-l, dacă vrei să îţi fie bine. Fă curat şi lasă deoparte ce nu îţi mai foloseşte.

Și pentru ca lucrurile să fie și mai ușoare, îți fac un dar: momentul tău de „curățenie de Paște” alături de mine și de alți oameni care au decis să ia mopul si detergentul :).

Te aștept marți, 14 aprilie, de la ora 14:00 pe zoom să ne curățăm de blocaje, convingeri, prejudecăți, temeri și să facem loc în noi iubirii de sine.

Te invit să te înscrii pentru a primi link-ul întâlnirii.

Dacă preferi interacțiunea 1:1, dă-mi un mesaj și vom avea o scurtă sesiune individuală (pe telefon, skype sau whatsapp).

Iar dacă simți să faci această curățenie doar tu cu tine, dă-mi de știre și îți voi trimite materialul (tehnici și exerciții potrivite).

Loredana Vlădăreanu
Happiness & Empowerment Coach
Tel & whatsapp: 0723.386.214

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!