Now Reading
Descoperă-ți preferințele și folosește-le pentru a-ți îmbunătăți stilul de învățare

Descoperă-ți preferințele și folosește-le pentru a-ți îmbunătăți stilul de învățare

Revista Psychologies
descopera-ti-preferintele-si-foloseste-te-pentru-a-ti-imbunatati-stilul-de-invatare

Identificarea preferințelor de învățare și studiere este relativ simplă și poate face o diferență uriașă în eficiența cu care înveți. Există patru domenii principale care trebuie luate în considerare:

Structura

Structura se referă la cât de organizat îți place să fii atât în spațiul de lucru, cât și în timp ce lucrezi. Oamenii care preferă o abordare relativ structurată tind să își creeze lliste, să își păstreze spațiul de lucru foarte ordonat și să folosească marcaje și etichete pentru a se asigura că pot găși foarte ușor informațiile pe care le doresc. De asemenea, tind să lucreze în cadrul unei rutine.

Oamenii care preferă să lucreze fară o structură anume, tind să-și amintească lucrurile din cap, să-și lase hârtiile amestecate în spațiul de lucru și să studieze doar ce îi interesează în acea zi. Cu toate acestea, ambele abordări au și avantajele și dezavantajele lor. De exemplu:

Cei care preferă o abordare nestructurată, au o abordare foarte flexibilă în ceea ce privește învățarea și este probabil să poată rămâne concentrați mai ușor. Cu toate acestea, neavând un plan bine structurat pentru ceea ce au de făcut, au tendința să depășească termenele limită. Cei care preferă o abordare structurată, de obicei, sunt foarte productivi și reușesc să finalizeze tot ce își propun, dar uneori pot constata că se luptă cu sarcini care necesită mai multă flexibilitate.

Citește continuarea pe www.learningnetwork.ro.

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll To Top

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!