CITESTI ACUM
PCM®, o metodă prin care te vei înţelege mai bine

PCM®, o metodă prin care te vei înţelege mai bine

PCM-o-metodă-prin-care-te-vei-înţelege-mai-bine

Conform Modelului Procesului de Comunicare®, suntem o combinaţie unică a şase tipuri de personalitate. Poţi vizualiza lucrurile şi astfel: personalitatea oricăruia dintre noi este construită ca o clădire cu mai multe nivele, fiecare dintre acestea reprezentând o personalitate distinctă.

Cum se nasc neînțelegerile și cum le evit? Care sunt nevoile mele esențiale sau ale celor de lângă mine? Care sunt filtrele prin care văd lumea? Ca adult, e oare posibil să îmi cultiv noi trăsături comportamentale? Cum îmi pot îmbunătăți interacțiunile zilnice ca partener/ă de cuplu, prieten/ă, părinte, manager sau coach? Căutând numitorul comun al acestor întrebări, un aspect devine evident: sunt dilemele și îngrijorările unui om preocupat de calitatea comunicării, de fructificarea interacțiunilor, de dorința și curiozitatea de a învăța să îi asculte pe ceilalți, dar și de a fi înțeles de către aceștia.

Process Communication Model® este una dintre resursele aflate la îndemână: un model de comunicare, o teorie a personalităţii şi un instrument efi cient de gestionare a relaţiilor personale sau profesionale. Odată cunoscut și integrat, ne ajută nu doar să comunicăm în mod echilibrat cu interlocutorii, ci mai ales să reconsiderăm situațiile în care comunicarea pare că nu duce nicăieri.

Citeşte articolul integral în cadrul ediţiei septembrie-octombrie 2020 al Revistei PSYCHOLOGIES.

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!