CITESTI ACUM
Puterea unei întrebări bune

Puterea unei întrebări bune

puterea-unei-intrebari-bune

Adresarea de întrebări bune este una dintre cele mai trecute cu vederea abilități în lumea afacerilor de astăzi. Avem atât de multe informații la îndemână, încât, în multe cazuri, presupunem că știm și răspunsurile. Chiar înainte de a analiza întrebările. Întrebările bune sunt esențiale pentru înțelegerea celorlalți și pentru cheia succesului la toate nivelurile profesionale, dar și personale.

Uneori, punem întrebări, pur și simplu, pentru a începe o conversație. Adresăm întrebările pe care suntem obișnuiți să tot adresăm. Acele întrebări considerate logice, care sunt tipice și așteptate.

În multe cazuri, punem întrebări care verifică cunoștințele noastre – adică lucrurile pe care le cunoaștem deja. Gândiți-vă pentru un moment despre ceea ce acest tip de întrebare face sau nu pentru relațiile noastre, mai ales în ceea ce privește dezvoltarea afacerilor, vânzările sau angajații noștri. Uneori, îi face să se simtă importanți, că opiniile lor contează. Uneori, îi face, însă, să simtă exact contrariul…

Pentru a adresa întrebări mai bune, în primul rând, trebuie să privim într-adevăr lucrurile dintr-o perspectivă diferită. Nu este vorba despre „Ce trebuie să știu?”, cât mai mult despre Ce nu știu și cum va fi această interacțiune mai bună decât întrebarea mea?”.

Citeşte continuarea pe www.learningnetwork.ro.

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sus

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!